Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν η πολιτική… παχαίνει τους αθλητές

Όταν η πολιτική… παχαίνει τους αθλητές

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού Αλγερινός τζουντόκα αρνήθηκε να αντιμετωπίσει Ισραηλινό, με μία ιδιαίτερη δικαιολογία.

Πρώτη άρνηση τζουντόκα να αντιμετωπίσει Ισραηλινό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με δικαιολογία πως βρέθηκε υπέρβαρος.

Πρόκειται για τον Μεσαούντ Ρεντουάνε Ντρις που θα συμμετείχε στην κατηγορία των 73 κιλών και ορίστηκε να αντιμετωπίσει τον Ισραηλινό Τοχάρ Μπουτμπούλ. Την Κυριακή ο Ντρις κλήθηκε να ζυγιστεί και βρέθηκε υπέρβαρος (73,4 κιλά), με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τον αγώνα.

Λόγω της γεωπολιτικής αναταραχής πολλοί υποψιάζονται πως ο Ντρις κατάφερε να βρει μια καλή δικαιολογία για να μην αντιμετωπίσει ισραηλινό αντίπαλο.

Αλγερινός παρατηρητής δήλωσε πως «είναι προφανές σε όλους πως πρόκειται για τέχνασμα», ενώ η ισραηλινή πλευρά τόνισε πως «τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν θέση στον κόσμο του αθλητισμού».

Έχει γίνει και στο Τόκιο

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση όπου αλγερινός τζουντόκα αποσύρεται λίγο πριν βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μπουτμπούλ. Στο Τόκιο ήταν ο Φετί Νουρινέ που αποσύρθηκε ενόψει του αγώνα του δευτέρου γύρου με τον Μπουτμπούλ. Ο αλγερινός τζουντόκα είχε δηλώσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη ενώ ανακοίνωνε την απόφασή του να αποσυρθεί. Ο Νουρινέ και ο Αμάρ Μπενιχλέφ τιμωρήθηκαν με δέκα χρόνια αποκλεισμό από τη διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος.

Δύσκολα θα γίνει κάτι αντίστοιχο με τον Ντρις καθώς θεωρείται νόμιμη δικαιολογία η απόσυρση από αγώνα λόγω βάρους.

Η Αλγερία δεν αναγνωρίζει επίσημα το κράτος του Ισραήλ, ενώ οι σχέσεις των δύο χωρών παραμένουν φορτισμένες από τον Πόλεμο της Αλγερίας.

Πριν βρεθεί υπέρβαρος ο Ντρις, δύο τζουντόκα απέφυγαν να σφίξουν το χέρι του Ισραηλινού Μπαρούχ Σμάιλοφ. Πρόκειται για τον μαροκινό Αμπντεταχμάν Μπουσίτα και τον Νουραλί Εμομαλί από το Τατζικιστάν.

Sports in

Ολυμπιακός: «Δύο μήνες πέρασαν από τότε που το όνειρο έγινε πραγματικότητα» (vid)

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με αφορμή τη συμπλήρωση δύο μηνών από την ιστορική κατάκτηση του Europa Conference League ανέβασε ένα υπέροχο βίντεο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024