Τρίτη 30 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Εύβοια: Εκτάκτως στην περιοχή ο Βασίλης Κικίλιας

Φωτιά στην Εύβοια: Εκτάκτως στην περιοχή ο Βασίλης Κικίλιας

Αυτοψία στα ενεργά μέτωπα πραγματοποιεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Ολονύχτια «μάχη» των πυροσβεστών με τις φλόγες, αγωνιούν για τις περιουσίες τους οι κάτοικοι

Στην Εύβοια έχει μεταβεί εκτάκτως ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, όπου η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη από το μεσημέρι στην περιοχή Πετριές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας θα πραγματοποιήσει αυτοψία στα ενεργά μέτωπα που καίνε στα Κριέζα και στα Κόσκινα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Δείτε βίντεο κατά την άφιξή του

Τον υπουργό υποδέχτηκε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Κωσταντίνος Ψαρρός που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην φωτιά, ενώ στο σημείο βρίσκονται ο Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, και ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Νίκος Μπαράκος.

Οι πυροσβέστες δίνουν ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες, με το έργο της κατάσβεσης να δυσχεραίνεται λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πετριές του δήμου Κύμης Αλιβερίου μαίνεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (29/07).

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να την σταματήσουν κατά μήκος της εθνικής οδού, όμως η φωτιά πέρασε και ήδη αναπτύσσει μεγάλο μέτωπο μέσα στον κάμπο του Δύστου.

Το άλλο μέτωπο της φωτιάς κινείται με γρήγορους ρυθμούς από τις Πετριές προς τα Κριέζα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εξελίσσεται κοντά σε σπίτια, ανάμεσα στους οικισμούς Κριεζά και Πετριές, αλλά με νότια κατεύθυνση, εξαιτίας των δυνατών βόρειων ανέμων που πνέουν στην περιοχή εντάσεως έως 7 μποφόρ.

Σύμφωνα, πάντως, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος το κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται εσωτερικά του τριγώνου που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριές, Κριεζά και Αλώνια.

Πέντε μηνύματα «112» για εκκένωση οικισμών

Οι κάτοικοι αγωνιούν για τις περιουσίες τους, ενώ έχουν εκκενωθεί πέντε οικισμοί ύστερα από μηνύματα του «112» για απομάκρυνση από τις οικίες τους.

Οι κάτοικοι αγωνιούν για τις περιουσίες τους, ενώ έχουν εκκενωθεί πέντε οικισμοί ύστερα από μηνύματα του «112» για απομάκρυνση από τις οικίες τους.

Κάηκε πυροσβεστικό όχημα – Εξερράγη ανεμογεννήτρια

Νωρίτερα, τυλίχθηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς πυροσβεστικό όχημα, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν θύματα.

Σε άλλο περιστατικό κατάσβεσης, πυροσβέστης υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Αλιβερίου από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στην περιοχή των Πετριών, όπου υπάρχουν αρκετές ανεμογεννήτριες, μία εξερράγη και τα κομμάτια της έπεσαν δίπλα στους εθελοντές της ομάδας SAR312 και στους πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή. Η φωτογραφία με το κομμάτι που προσγειώθηκε στο έδαφος, είναι χαρακτηριστική.

Κομμάτι που ξεκολλήθηκε από την ανεμογεννήτρια

Sports in

Αιχμές για τη διαιτησία από την Γκουντούρα – Έξαλλος ο προπονητής της: «Είναι σκάνδαλο» (vids)

Τόσο η Δώρα Γκουντούρα, όσο και ο προπονητής της, Θανάσης Δελενίκας, είχαν παράπονα από την αντιμετώπιση από τη διαιτησία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024