Η 24χρονη Liberty Avery και ο 29χρονος Greg Kirby είναι ζευγάρι και ζουν στην κομητεία Norfolk της Αγγλίας. Το αξιοσημείωτο για αυτούς τους δύο είναι πως έχουν πάρει την απόφαση να ζουν σαν να βρίσκονται στη δεκαετία του ’40.

Ντύνονται καθημερινά με ρούχα της εποχής εκείνης και το σπίτι τους είναι διακοσμημένο με vintage έπιπλα. Οι διακοπές τους επίσης έχουν να κάνουν με τη συγκεκριμένη δεκαετία, όπως και το αυτοκίνητό τους, το οποίο είναι ένα τζιπ του 1942.

«Είναι μια απλή ζωή, πραγματικά», δηλώνει ο Kirby μιλώντας στο BBC.

« Προσπαθήσαμε να κάνουμε τον γάμο μας όσο το δυνατόν πιο παραδοσιακό, όπως ίσως θα τον έκαναν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας», προσθέτει.

πηγή: instagram/miss_1940’s

«Δεχόμαστε περίεργα αστεία, αλλά…»

«Δεν θα ξόδευαν απαραίτητα ένα τεράστιο ποσό, οπότε ούτε κι εμείς το κάναμε», συνεχίζει ο ίδιος.

Το ζευγάρι έκανε παραδοσιακό γάμο στην εκκλησία, πήγε σε μια παμπ για φαγητό και χόρεψε στην αίθουσα του τοπικού χωριού για να γιορτάσει. Πέρασαν επίσης μια εβδομάδα στο Μπράιτον για το μήνα του μέλιτος.

«Η αντίδραση όσων μας βλέπουν στον δρόμο είναι γενικά θετική», λέει η Avery.

«Δεχόμαστε περίεργα αστεία, αλλά είναι ένας ωραίος τρόπος για να γνωρίσεις κόσμο, επειδή ο κόσμος μας πλησιάζει», προσθέτει. Παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ ντροπαλή κάποτε και ένιωσε ότι ο κόσμος που την πλησίαζε την βοήθησε να το ξεπεράσει.

πηγή: Zoe Dennis/BBC

Το ζευγάρι περιορίζει όσο το δυνατόν περισσότερο το χρόνο του με την τεχνολογία, παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια το βράδυ και πηγαίνοντας σε παραδοσιακούς χορούς το Σαββατοκύριακο.

Φαγητό και ένδυση

Η Avery, που εργάζεται ως μοδίστρα, της αρέσει επίσης να μαγειρεύει χρησιμοποιώντας συνταγές της δεκαετίας του 1940 και μαγειρικά σκεύη από εκείνη την περίοδο.

Παραδέχτηκε όμως ότι περιστασιακά κάνουν μικρά διαλείμματα από την εποχή.

«Οι παλιές ταινίες μπορεί να είναι αρκετά βαριές, οπότε ο Greg μας ενθαρρύνει να βλέπουμε κάτι πιο πρόσφατο πού και πού», είπε.

Το ζευγάρι παραδέχεται πως ορισμένες φορές η φροντίδα των παλιών υφασμάτων είναι δύσκολη, ωστόσο όπως λέει ο Kirby, βρίσκουν τα ρούχα εκείνης της εποχής «τόσο άνετα, όσο και κολακευτικά».

«Μας αρέσει να προσπαθούμε να επιδιορθώνουμε τα ρούχα, να τους δίνουμε μια νέα ζωή και να φαίνονται εξίσου καλά όπως πριν από 80 χρόνια», αναφέρει.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν εκείνη ήταν μαθητευόμενη σε ένα κομμωτήριο και εκείνος μπήκε για ένα ραντεβού.

Η αγάπη τους για τη δεκαετία μεγάλωσε καθώς η σχέση τους άνθιζε.

«Από τότε δεν μπόρεσε να με ξεφορτωθεί», είπε γελώντας η Avery.

πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Zoe Dennis/BBC