Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αναγκαστική εκτροπή αεροσκάφους λόγω «βιολογικού κινδύνου»

ΗΠΑ: Αναγκαστική εκτροπή αεροσκάφους λόγω «βιολογικού κινδύνου»

Το περιστατικό στο αεροσκάφος των ΗΠΑ ξεκίνησε από έναν επιβάτη αλλά επηρέασε και τους υπόλοιπους

Περιπέτεια στον αέρα έζησαν 155 επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης της United Airlines στις ΗΠΑ, καθώς η αδιαθεσία ενός επιβάτη προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις και ανάγκασε τον πιλότο να εκτρέψει το αεροσκάφος επικαλούμενος συνθήκες «βιολογικού κινδύνου».

Η πτήση 2477 είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Τζορτζ Μπους στο Χιούστον με προορισμό τη Βοστώνη, όπου αναμενόταν να φτάσει το πρωί της Κυριακής.

Τα μέλη του πληρώματος και άλλοι επιβάτες άρχισαν επίσης να αισθάνονται ναυτία, γεγονός που ώθησε τους πιλότους να ζητήσουν εκτροπή της πτήσης.

Το αεροπλάνο όμως προσγειώθηκε νωρίτερα στην Ουάσιγκτον προκειμένου να υποβληθεί σε «βαθύ καθαρισμό», όπως δήλωσε η αεροπορική εταιρεία στη New York Post.

Τι συνέβη

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας εκ των 155 επιβατών του αεροπλάνου, που δεν ένιωθε καλά, έκανε εμετό κατά τη διάρκεια της πτήσης, με αποτέλεσμα η έντονη δυσοσμία να προκαλέσει «αλυσιδωτές αντιδράσεις».

Τα μέλη του πληρώματος και άλλοι επιβάτες άρχισαν επίσης να αισθάνονται ναυτία, γεγονός που ώθησε τους πιλότους να ζητήσουν εκτροπή της πτήσης.

«Τα πράγματα δείχνουν άσχημα εκεί πίσω. Το πλήρωμα κάνει εμετό και οι επιβάτες γύρω ζητούν μάσκες», ακούγεται να λέει ένα μέλος του πληρώματος σε ηχητικό απόσπασμα από την πτήση. «Δεδομένου του βιολογικού κινδύνου νομίζω ότι πρέπει να προσγειώσουμε το αεροπλάνο το συντομότερο δυνατό», προσθέτει.

Δεν χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Ντάλες της Ουάσιγκτον και τελικά κανένας από τους 155 επιβάτες του αεροπλάνου ή τα έξι μέλη του πληρώματος δεν χρειάστηκε ιατρική βοήθεια.

«Το αεροσκάφος υποβάλλεται αυτή τη στιγμή σε βαθύ καθαρισμό και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι πελάτες μας να μπορέσουν να φτάσουν σύντομα στη Βοστώνη», δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

Sports in

Ολυμπιακός: «Δύο μήνες πέρασαν από τότε που το όνειρο έγινε πραγματικότητα» (vid)

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με αφορμή τη συμπλήρωση δύο μηνών από την ιστορική κατάκτηση του Europa Conference League ανέβασε ένα υπέροχο βίντεο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024