Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ερντογάν απειλεί το Ισραήλ ότι θα παρέμβει στο Ισραήλ όπως έκανε στη Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Ερντογάν απειλεί το Ισραήλ ότι θα παρέμβει στο Ισραήλ όπως έκανε στη Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ

«Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να κάνει αυτά τα γελοία πράγματα στην Παλαιστίνη» είπε ανάμεσα στα άλλα ο πρόεδρος Ερντογάν.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή ότι η Τουρκία θα μπορούσε να εισέλθει στο Ισραήλ, όπως είχε κάνει στο παρελθόν στη Λιβύη και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αν και δεν διευκρίνισε τι είδους παρέμβαση πρότεινε.

Ο Ερντογάν, ο οποίος υπήρξε σφοδρός επικριτής της επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα, άρχισε να συζητά για τον πόλεμο αυτό κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην οποία εξήρε την αμυντική βιομηχανία της χώρας του.

«Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να κάνει αυτά τα γελοία πράγματα στην Παλαιστίνη. Ακριβώς όπως μπήκαμε στο Καραμπάχ, ακριβώς όπως μπήκαμε στη Λιβύη, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο σε αυτούς», δήλωσε ο Ερντογάν σε μια συνάντηση του κυβερνώντος κόμματός του AK στη γενέτειρά του Ρίζε.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Πρέπει να είμαστε ισχυροί ώστε να μπορούμε να κάνουμε αυτά τα βήματα», πρόσθεσε ο Ερντογάν στο τηλεοπτικό διάγγελμα.

To παρελθόν της Τουρκίας σε παρεμβάσεις σε πολέμους

Ο πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε σε παλαιότερες ενέργειες της Τουρκίας. Το 2020, η Τουρκία έστειλε στρατιωτικό προσωπικό στη Λιβύη για να υποστηρίξει την αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης.

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντουλχαμίντ αλ-Ντεμπέιμπα, ο οποίος ηγείται της κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Τρίπολη, υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Η Τουρκία έχει αρνηθεί οποιονδήποτε άμεσο ρόλο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αλλά δήλωσε πέρυσι ότι χρησιμοποιεί «όλα τα μέσα», συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής εκπαίδευσης και του εκσυγχρονισμού, για να υποστηρίξει τον στενό της σύμμαχο.

Η Τουρκία έχει ακόμα στρατό στη Σομαλία και σε άλλες χώρες.

Τι σχολιάσε το Ισραήλ

Σχολιάζοντας την τελευταία απειλή του Τούρκου προέδρου ο υπουργός Εξωτερικών του Ισράηλ, Ισραέλ Κατς τον συνέκρινε με τον πρώην δικτάτορα του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν.

«Ο Ερντογάν ακολουθεί τον δρόμο του Σαντάμ Χουσεΐν και απειλεί να επιτεθεί στο Ισραήλ. Θα πρέπει απλώς να θυμάται τι συνέβη εκεί και πώς τελείωσε», έγραψε στο Twitter ο Κατς.

Sports in

Πότε έρχεται στην Ελλάδα ο Γιάρεμτσουκ για τον Ολυμπιακό (vids)

«Κλείδωσε» η άφιξη του Ουκρανού επιθετικού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024