Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Όσα θα δούμε στην Τελετή Λήξης - Σόου με καλλιτέχνες τσίρκου και ακροβάτες

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Όσα θα δούμε στην Τελετή Λήξης – Σόου με καλλιτέχνες τσίρκου και ακροβάτες

Ενώ οι αθλητές δίνουν τη μάχη τους για ένα ολυμπιακό μετάλλιο, γίνονται περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές για την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Όσα θα δούμε στις 11 Αυγούστου στους δέκτες μας.

Με τους αθλητές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και να ανεβαίνουν στο βάθρο για τα πρώτα τους μετάλλια, ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι.

Όπως μεταδίδει δημοσίευμα της η Le Parisien, επικαλούμενη την L’Équipe, πριν από περίπου ένα μήνα σε μια περιοχή μία ώρα μακριά από το Παρίσι έχουν αρχίσει οι πρόβες για την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μπορεί ακόμη να μην έχουν δοθεί πολλές λεπτομέρειες για την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Αυγούστου, ωστόσο, είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί στο Σταντ ντε Φρανς.

Οι πρώτες πληροφορίες για την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

«Θέλω να γιορτάσω αυτό το εύθραυστο μνημείο που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στην πραγματικότητα, εξαφανίστηκαν στην αρχαιότητα πριν αναβιώσουν. Φανταστήκαμε μια παράσταση στην οποία οι Αγώνες έχουν εξαφανιστεί ξανά…» εξήγησε ο σκηνοθέτης Τομάς Ζολί στην L’Équipe.

Μια δυστοπική παράσταση, λοιπόν, στην οποία οι θεατές θα βυθιστούν σε έναν κόσμο όπου έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε αντίθεση με την Τελετή Έναρξης, όπου πραγματοποιήθηκαν περφόρμανς σε διάφορα σημεία του Παρισιού, η Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα έχει τον τίτλο «Ρεκόρ», θα πραγματοποιηθεί σε έναν κλειστό χώρο και θα περιλαμβάνει παραστάσεις από καλλιτέχνες τσίρκου, ακροβάτες και μέλη του τμήματος γυμναστικής της πυροσβεστικής του Παρισιού.

«Ήθελα να στείλω ένα μήνυμα αγάπης, ένταξης, όχι να διχάσω»

Ο Τομάς Ζολί ήταν ο άνθρωπος πίσω από την Τελετή Έναρξης, η οποία προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και δέχθηκε «πυρά» σχετικά με ορισμένες από τις ενότητες που παρουσίασε.

Έντονες ήταν ιδιαίτερα οι αντιδράσεις για την περφόρμανς που πολλοί θεώρησαν ότι εμπνεύστηκε από τον Μυστικό Δείπνο, ενώ ένας γυμνός «μπλε Διόνυσος» έκανε την εμφάνισή του.

«Νομίζω ότι ήταν αρκετά ξεκάθαρο, υπάρχει ο Διόνυσος που φτάνει σε αυτό το τραπέζι. Είναι εκεί επειδή είναι ο θεός της γιορτής (…), του κρασιού. Η ιδέα ήταν μάλλον να έχουμε μια μεγάλη παγανιστική γιορτή που συνδέεται με τους θεούς του Ολύμπου… Όλυμπος… Ολυμπισμός», απάντησε ο Τομάς Ζολί στους επικριτές του.

Ο Τομάς Ζολί, αφού τόνισε ότι δεν ήθελε να σοκάρει ή να κοροϊδέψει, υπεραμύνθηκε της έμπνευσής του εξηγώντας ότι παρουσίασε στο γαλλικό και παγκόσμιο κοινό και προώθησε «τις δημοκρατικές ιδέες της συμπερίληψης, της ένταξης, της καλοσύνης, της γενναιοδωρίας και της αλληλεγγύης».

«Ήθελα να στείλω ένα μήνυμα αγάπης, ένταξης, όχι να διχάσω», αναφέρει χαρακτηριστικά. Και με αφορμή δικές του προσωπικές εμπειρίες καταδίκασε τις διακρίσεις. «Την εχθρότητα τη γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία γιατί ήμουν θύμα παρενόχλησης. Πάντα ήθελα να καταπολεμήσω αυτήν την εχθρότητα μέσω του θεάτρου, που τιμά τη μοναδικότητα του καθενός», υπογράμμισε ο 42χρονος θεατράνθρωπος.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Harris Interactive, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων την Κυριακή, οι Γάλλοι τη βρήκαν «επιτυχημένη». Το 44% των Γάλλων θεώρησε την τελετή στον Σηκουάνα «πολύ» επιτυχημένη και το 42% «αρκετά επιτυχημένη».

Μόνο το 5% των ερωτηθέντων θεώρησε την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 «καθόλου επιτυχημένη».

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις (29/7): Πού θα δείτε τον τελικό του Χρήστου και όλες τις ελληνικές συμμετοχές

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων της Δευτέρας (29/7)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024