Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας Eurosport απομάκρυνε τον Μπομπ Μπάλαρντ από την ομάδα σχολιασμού του στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από ένα σεξιστικό σχόλιο που έκανε για τις Αυστραλές κολυμβήτριες.

Το σχόλιο του παρουσιαστή, με εμπειρία 40 ετών, ήρθε όταν η ομάδα πανηγύριζε για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη σκυταλοδρομία 4×100 μέτρων ελεύθερο στην κολύμβηση το βράδυ του Σαββάτου.

Το επίμαχο σχόλιο

Σε ένα απόσπασμα που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μπάλαρντ είπε: «Λοιπόν, οι γυναίκες μόλις τελείωσαν. Ξέρετε πώς είναι οι γυναίκες… αράζουν, κάνουν το μακιγιάζ τους».

Η συμπαρουσιάστρια του Μπάλαρντ, Λίζι Σίμοντς, χαρακτήρισε το σχόλιο «εξωφρενικό».

Η δήλωση από το Eurosport

Το Eurosport ανέφερε σε δήλωσή του: «Κατά τη διάρκεια ενός τμήματος της κάλυψης του Eurosport χθες το βράδυ, ο σχολιαστής Μπομπ Μπάλαρντ έκανε ένα ανάρμοστο σχόλιο. Για το λόγο αυτό, απομακρύνθηκε από το ρόστερ των σχολιαστών μας με άμεση ισχύ».

Η Αυστραλία κατέκτησε το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα με χρόνο 3 λεπτά και 28.92 δευτερόλεπτα

Ο Μπάλαρντ δεν έχει ακόμη προβεί σε κάποια δημόσια δήλωση.

Η Αυστραλία κατέκτησε το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα με χρόνο 3min 28.92sec, με την McKeon να κερδίζει το έκτο χρυσό μετάλλιο και να γίνεται η πιο πολυβραβευμένη Ολυμπιονίκης της χώρας.

Οι υπόλοιπες αθλήτριες είναι οι Mollie O’Callaghan, Shayna Jack, Emma McKeon and Meg Harris.