Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σαμποτάζ και σε δίκτυα οπτικών ινών στη Γαλλία

Σαμποτάζ και σε δίκτυα οπτικών ινών στη Γαλλία

Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στα δίκτυα οπτικών ινών σε έξι περιφέρειες της Γαλλίας.

Ενέργειες σαμποτάζ που έπληξαν τα δίκτυα οπτικών ινών πολλών παρόχων όπως οι Free και SFR πραγματοποιήθηκαν την νύχτα σε έξι περιφέρειες της Γαλλίας, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Το Παρίσι, η καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων δεν επλήγη, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Οι περιφέρειες που επλήγησαν βρίσκονται στην νοτιοανατολική, την νοτιοδυτική, την ανατολική και την βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Αναζητούν τους δράστες στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Την ίδια ώρα, οι γαλλικές Αρχές αναζητούν τους δράστες του σαμποτάζ στα τρένα, γεγονός που προκάλεσε έντονη αναστάτωση τόσο στους κατοίκους της γαλλικής πρωτεύουσας, όσο και στους θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν οδηγήσει σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για τους δράστες του σαμποτάζ, ωστόσο γαλλικά και ξένα ΜΜΕ έλαβαν επιστολή με την οποία μια άγνωστη οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τα όσα έγιναν το πρωί της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα υπογράφεται από μία ανώνυμη κολεκτίβα που αυτοπαρουσιάζεται ως «άγνωστη αντιπροσωπεία» με σκοπό να αποσταθεροποιήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι υπογράφοντες δείχνουν την περιφρόνησή τους για το αθλητικό γεγονός των Ολυμπιακών Αγώνων και για «κάθε καπιταλιστική οικονομία»: «Το αποκαλούν φεστιβάλ; Εμείς το βλέπουμε ως μια γιορτή του εθνικισμού, μια γιγαντιαία σκηνοθεσία της υποταγής των πληθυσμών από τα κράτη», αναφέρει το μήνυμα, αποσπάσματα του οποίου είδε το TF1 και το LCI.

Ποιος κρύβεται όμως πίσω από αυτό το μήνυμα; Πρόκειται για ξένη παρέμβαση ή για πράξη μαχητών; Χωρίς να το λέει επίσημα, το κείμενο υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να είναι έργο μιας ακροαριστερής ομάδας. Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο, ωστόσο, και όχι μόνο επειδή είναι αδύνατο σε αυτό το στάδιο να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα του μηνύματος.

Sports in

To συναρπαστικό Grand Palais κόβει την ανάσα στο Παρίσι (pics)

Το in.gr επισκέφτηκε το Grand Palais την ώρα του αγώνα της Δώρας Γκουντούρα και εντυπωσιάστηκε από το χώρο που γίνεται η ξιφασκία και το τάεκβοντο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024