Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
«Star Wars»: Τo μπικίνι της πριγκίπισσας Λέια από τα γυρίσματα της ταινίας πωλήθηκε σε δημοπρασία

«Star Wars»: Τo μπικίνι της πριγκίπισσας Λέια από τα γυρίσματα της ταινίας πωλήθηκε σε δημοπρασία

Το χρυσό κοστούμι με μπικίνι, ζώνη και φούστα που φορούσε η Κάρι Φίσερ ως πριγκίπισσα Λέια κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Επιστροφή των Τζεντάι» πωλήθηκε.

Το χρυσό κοστούμι με μπικίνι που φορούσε η Κάρι Φίσερ ως πριγκίπισσα Λέια κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Επιστροφή των Τζεντάι» της σειράς «Star Wars» πωλήθηκε έναντι 175.000 δολαρίων, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών που ανέλαβε την πώληση. Το κοστούμι έγινε διάσημο όταν η Φίσερ το φόρεσε στην αρχή της ταινίας του 1983, όταν η Λέια αιχμαλωτίστηκε από τον Τζάμπα δε Χατ στο παλάτι του στο Τατουίν και αναγκάστηκε να γίνει σκλάβα.

Το κοστούμι, ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα των ταινιών «Star Wars», πωλήθηκε την Παρασκευή από το Heritage Auctions με έδρα το Ντάλας. Ο Τζο Μανταλένα , εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Heritage (με ακόμα ένα Star Wars ρεκόρ στην πλάτη), δήλωσε ότι το κοστούμι που πουλήθηκε ήταν αυτό που δοκιμάστηκε στην οθόνη και φορέθηκε από τη Φίσερ στα γυρίσματα της ταινίας, αλλά τελικά δεν μπήκε στην τελική έκδοση της ταινίας, καθώς αντικαταστάθηκε με ένα που ήταν πιο άνετο.

Μπορεί να πει κάποιος πως η αξία του θα συνεχίσει να ανεβαίνει, ειδικά όσο οι νεότερες ταινίες συνεχίζουν να είναι αντιπαθείς στο φανατικό κοινό της σειράς.

Ο οίκος δημοπρασιών δήλωσε ότι το κοστούμι προκάλεσε πόλεμο προσφορών μεταξύ των συλλεκτών. Κάτι αναμενόμενο καθώς η στολή αποτελεί φετίχ ακόμα και σήμερα για τους φαν της σειράς, αλλά τους φίλους του Cosplay.

Ο Maddalena δήλωσε ότι δεν εξεπλάγη από την προσοχή που έδωσαν οι πλειοδότες στο κοστούμι καθώς και σε ένα μοντέλο ενός μαχητικού Y-wing που αντιμετώπισε το Death Star στην αρχική ταινία «Star Wars» που πωλήθηκε για 1,55 εκατομμύρια δολάρια. Είπε ότι ο «Πόλεμος των Άστρων» και το «Star Trek» έχουν πολύ φανατικούς θαυμαστές. «Η δύναμη του Star Wars αποδεικνύεται και πάλι. Αυτές οι ταινίες έχουν τόσο μεγάλη απήχηση», δήλωσε ο Μανταλένα σε ένα λογοπαίγνιο με την λέξη Force.

Οτιδήποτε βίντατζ έχει σχέση με τον Πόλεμο των Άστρων ή τις φαντασιώσεις των φαν της σειράς είναι βέβαιο πως πιάνει κορυφαία ποσά σε δημοπρασίες.

Η σεξουαλικοποίηση των πρωταγωνιστριών στις ταινίες με nerd και νεανικό κοινό κρατά μέχρι σήμερα

Σε συνέντευξή της στο «Fresh Air» του NPR τον Νοέμβριο του 2016, η Φίσερ δήλωσε ότι η χρήση της στολής δεν ήταν επιλογή της. «Όταν (ο σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας) μου έδειξε τη στολή, νόμιζα ότι αστειευόταν και με έκανε πολύ νευρική. Έπρεπε να κάθομαι πολύ ίσια γιατί δεν μπορούσα να έχω γραμμές στα πλευρά μου, σαν μικρές ρυτίδες. Δεν επιτρεπόταν καμία πτυχή, οπότε έπρεπε να κάθομαι πολύ, πολύ άκαμπτα ευθεία», δήλωσε η Φίσερ, η οποία πέθανε περίπου ένα μήνα μετά τη συνέντευξη.

Ο Ρίτσαρντ Μίλερ, ο οποίος δημιούργησε το κοστούμι, δήλωσε σε συνέντευξη που περιλαμβάνεται σε ένα box set του «Star Wars» ότι χρησιμοποίησε μαλακό υλικό για να φτιάξει το κοστούμι, ώστε η Φίσερ να μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα. «Ωστόσο, και πάλι δεν της άρεσε. Δεν την κατηγορώ», δήλωσε ο Μίλερ, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής γλύπτης της Industrial Light & Magic, της εταιρείας οπτικών εφέ που ίδρυσε ο δημιουργός του “Star Wars” Τζορτζ Λούκας.

«Έβαλα δέρμα στο πίσω μέρος του για να το βοηθήσω να αισθάνεται καλύτερα». Το κοστούμι είχε το μερίδιο των επικριτών του, οι οποίοι θεωρούσαν ότι σεξουαλικοποιούσε τη Φίσερ για την ανδρική βάση των θαυμαστών της σειράς.

Στο περιοδικό «Interview» το 2015, η Φϊσερ είπε στην ηθοποιό Ντέζι Ρίντλεϊ , η οποία πρωταγωνίστησε στο «Star Wars: The Force Awakens»: «Θα έχεις ανθρώπους που θα έχουν φαντασιώσεις για σένα. Αυτό θα σε κάνει να νιώσεις άβολα, υποθέτω». Η ίδια αντιτάχθηκε στην ιδέα ότι είναι σύμβολο του σεξ και είπε στη Ρίντλεϊ να «παλέψει για το ντύσιμό της».

Οτιδήποτε έχει σχέση με το Star Wars και ειδικά με την πρώτη τριλογία είναι βέβαιο πως μπορεί σε κάποια στιγμή να πιάσει αστρονομικές τιμές.

Sports in

ΛεΜπρόν: «Δεν μου προκαλούν έκπληξη όσα έκανε ο Ντουράντ»

Το εγκώμιο του Κέβιν Ντουράντ έπλεξε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ενώ αναφέρθηκε και στη γενική εμφάνιση των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024