Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία - Επίθεση με μαχαίρι: Τουλάχιστον οκτώ τραυματίες στο Σάουθπορτ

Βρετανία – Επίθεση με μαχαίρι: Τουλάχιστον οκτώ τραυματίες στο Σάουθπορτ

Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στη Βρετανία έχει συλληφθεί

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκαν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σήμερα στο Σάουθπορτ, ενώ όπως ανακοίνωσαν οι βρετανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός άνδρα ύποπτου ως δράστη για το «μείζονος σημασίας συμβάν» που έλαβε χώρα σήμερα Δευτέρα (29/07) στην πόλη της βορειοδυτικής Αγγλία.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων North West ανακοίνωσε ότι οκτώ ασθενείς με τραύματα από μαχαίρι μεταφέρθηκαν σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένου του παιδιατρικού νοσοκομείου.

Η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ ανακοίνωσε ότι κλήθηκε μετά από αναφορές για επίθεση με μαχαίρι από άνδρα στις 11.50 το πρωί, τοπική ώρα. Ο άνδρας συνελήφθη από ένοπλους αστυνομικούς και ένα μαχαίρι κατασχέθηκε. Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει ευρύτερη απειλή για τους πολίτες.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων δήλωσε ότι έλαβε αναφορές για «πολλαπλά μαχαιρώματα». Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον οκτώ τραυματίες από την επίθεση.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Πανικοβλημένοι οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι που βρίσκονται στην περιοχή μίλησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ μια γυναίκα ειδοποίησε τους γείτονες και τους είπε να κλειδώσουν τις πόρτες και τα παράθυρα.

Χάρτης της περιοχής

Η ίδια δήλωσε στην εφημερίδα Liverpool Echo: «Ήταν περίπου 12.20μμ, νομίζω, και ακούσαμε πολλές σειρήνες και μετά ένα ελικόπτερο έκανε κύκλους από πάνω.

«Μετά άρχισαν να κυκλοφορούν τα μηνύματα στις τοπικές ομάδες WhatsApp, λέγοντας ‘κλειδώστε τα παράθυρά σας, κλειδώστε τις πόρτες σας’, μας είπαν ότι ένας άνδρας έτρεχε τριγύρω και μαχαίρωνε ανθρώπους.

«Είμαστε όλοι απολύτως τρομοκρατημένοι, πανικοβλημένοι. Όλοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με όποιον γνωρίζουν στην περιοχή».

Sports in

Μάρκος: «Έχω παγώσει, δεν έχω συναισθήματα – Δεν μπορώ καν να σκεφτώ τι έχει γίνει…»

Σοκαρισμένος από τον αποκλεισμό του από τον τελικό των 800μ. ελεύθερο εμφανίστηκε με δηλώσεις του μετά το τέλος της προκριματικής φάσης ο Δημήτρης Μάρκος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024