Τρίτη 30 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα δεν ήταν τυχαίος; Φωτιά στις θεωρίες συνωμοσίας από ένα ανώνυμο γράμμα

Ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα δεν ήταν τυχαίος; Φωτιά στις θεωρίες συνωμοσίας από ένα ανώνυμο γράμμα

Ένα ανώνυμο γράμμα στη Scotland Yard για προμελετημένο τροχαίο βάζει φωτιά στις φήμες για τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Ήταν το καλοκαίρι του 1997 που ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα άλλαξε την ιστορία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Το βράδυ της 31ης Αυγούστου, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, πρώην σύζυγος του βασιλιά Καρόλου και μητέρα του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι, συνετρίβη σε σήραγγα στο Παρίσι.

Αν και υπήρχαν πάντα θεωρίες συνωμοσίας, οι αρχές διευθέτησαν την υπόθεση ως τροχαίο δυστύχημα που προέκυψε μετά την καταδίωξη του αυτοκινήτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα από τους παπαράτσι.

Μετά από 27 χρόνια, το πρόγραμμα «Fiesta» της Telecinco αποκάλυψε την ύπαρξη μιας ανώνυμης επιστολής που έφτασε στη Scotland Yard που υποστήριζε πως ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα ήταν πράγματι προμελετημένος.

«Είναι μια επιστολή που έφτασε στη Scotland Yard εκ μέρους του τότε αρχηγού της αστυνομίας. Μια επιστολή με τίτλο «Η Νταϊάνα θα πεθάνει τον Σεπτέμβριο» και πράγματι η πριγκίπισσα Νταϊάνα άφησε την τελευταία της πνοή στις 31 Αυγούστου, λίγες μόνο ώρες πριν ανακοινωθεί η επιστολή» εξήγησε η Concha Calleja στο πρόγραμμα Mediaset σύμφωνα με τη Marca.

Η συνεργάτης υποστήριξε ότι είχε ένα αντίγραφο του πρωτοτύπου και πως το πραγματικό είναι ασφαλές σε μια από τις θυρίδες που έχει στην κατοχή της η Scotland Yard.

Τι ανέφερε η επιστολή για την πριγκίπισσα Νταϊάνα

«Ξέρω ότι σχεδιάζεται ένα τροχαίο ατύχημα με την Νταϊάνα. Το βασιλικό αυτοκίνητο θα συγκρουστεί σε ένα τούνελ και θα σκοτώσει την πριγκίπισσα. Το σχέδιο θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο, ίσως στα μέσα του μήνα.

Μην προσπαθήσετε να μας σταματήσετε, θα ρισκάρετε να χάσετε τη βασίλισσα και τη χώρα. Υπογραφή: ένα επικίνδυνο άτομο» διάβασε η Veronica Dulanto.

Ο ειδικός, συνέχισε, τονίζοντας πως η πριγκίπισσα Νταϊάνα γνώριζε ότι υπήρχαν αυτές οι απειλές. Επαναλάμβανε πάντα την ίδια ερώτηση όταν έμπαινε σε αυτοκίνητο: «θα είναι σήμερα η μέρα;».

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα: Ο «κακός δαίμονας» και η… προσγείωση μετά το θαύμα

Ισπανία και Ελλάδα αναμετρώνται με στόχο τη νίκη που θα τις βάλει στο… κόλπο της πρόκρισης στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων – Τι λέει η προϊστορία των δύο ομάδων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024