«Μια καταπληκτική φωτογραφία είναι αυτή που μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα της συγκεκριμένης στιγμής» είχε πει κάποτε ο Άνσελ Άνταμς. Και όπως φαίνεται, ο Ζερόμ Μπρουιγιέ, τα κατάφερε, καθώς μια φωτογραφία που έβγαλε κατά την διάρκεια του σημερινού αγώνα στο σερφ ανδρών θεωρείται ήδη η καλύτερη φωτογραφία των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ο γάλλος φωτογράφος του AFP βρέθηκε στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή και απαθανάτισε τον αθλητή του σερφ Γκαμπριέλ Μεδίνα, ο οποίος μοιάζει να αιωρείται και η σανίδα του να τον ακολουθεί. Είναι η στιγμή που ο βραζιλιάνος πρωταθλητής πανηγυρίζει το τέλος της εντυπωσιακής προσπάθειάς του, του έδωσε 9,9 βαθμούς, την υψηλότερη βαθμολογία στο αγώνισμα έως τώρα και φυσικά την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Το περιοδικό TIME έσπευσε να την αποκαλέσει ως «η καθοριστική φωτογραφία των Αγώνων», ενώ ο Ζερόμ Μπρουιγιέ δεν δίστασε να αποκαλύψει πώς έκανε τη συγκεκριμένη λήψη.

«Για να είμαστε δίκαιοι, εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, δηλαδή οι καιρικές συνθήκες, τα κύματα, το φως, αν ο οδηγός του σκάφους είναι στη σωστή θέση και ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε την κάμερά σας, τότε μπορείτε να τραβήξετε καλές φωτογραφίες στο σερφ» τόνισε ο γάλλος φωτογράφος και πρόσθεσε: «Όλα τα υπόλοιπα είναι εμπειρία, συγχρονισμός και λίγη τύχη».

Μάλιστα, ο  Ζερόμ Μπρουιγιέ, ο οποίος είναι κι αυτός ερασιτέχνης σέρφερ, δήλωσε ότι δεν περίμενε να πάρει τόσο μεγάλη δημοσιότητα η συγκεκριμένη φωτογραφία. Πάντως του  Γκαμπριέλ Μεδίνα του άρεσε η λήψη και την πόσταρε στον λογαριασμό του στο Instagram γράφοντας: ««Μπορώ να κάνω τα πάντα μέσω Εκείνου που με δυναμώνει».