Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού που φέρεται να ευθύνεται για τη σύγκρουση του οχήματος με την αμαξοστοιχία στην Αυλίδα το απόγευμα της Τρίτης (30/07), όταν εξετράπη της πορείας του και κατέληξε στις γραμμές του τρένου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στον οδηγό του φορτηγού έγινε αιμοληψία, ενώ αλκοτέστ διενεργήθηκε τόσο στον πρώτο όσο και στον μηχανοδηγό. Από την εξέταση, διαπιστώθηκε ότι κανένας από τους δύο δεν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο οδηγός τους φορτηγού συνελήφθη και μεταφέρθηκε με περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα για να δώσει κατάθεση.

Κατηγορείται για επικίνδυνες παρεμβάσεις στις συγκοινωνίες, βάσει του υπ. αρθμ. 291 άρθρου του Ποινικού Κώδικα.

Πώς έγινε η σύγκρουση

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν το φορτηγό όχημα ξέφυγε από την πορεία του στον περιφερειακό δρόμο κοντά στην Αυλίδα και έπεσε στις γραμμές του τρένου, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τη διερχόμενη αμαξοστοιχία 1551, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα-Αθήνα.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας του φορτηγού, ο οδηγός ανέφερε πως έσκασε το λάστιχο και κατέληξε κοντά στις γραμμές του τρένου. Μετά από 4 λεπτά πέρασε το τρένο το οποίο βρήκε πάνω στην γωνία του κοντέινερ που μετέφερε το φορτηγό με αποτέλεσμα να διπλώσει η νταλίκα.

Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Πιο συγκεκριμένα, έσπευσαν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα προκειμένου να απομακρύνουν τους 130 επιβάτες της αμαξοστοιχίας, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση δεν χρειάστηκε να γίνει κάποιος απεγκλωβισμός εκ των επιβαινόντων.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο παιδιά και ένας ενήλικας

Σημειώνεται ότι από το περιστατικό υπήρξαν τρεις τραυματίες, ένας 59χρονος και δύο ανήλικα αγόρια ηλικίας 12 και 16 ετών, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας ελαφρά τραυματισμένοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση της υγείας κανενός εκ των τριών τραυματιών δεν εμπνέει ανησυχία.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

Μεταξύ Οινόης – Αθήνας η κυκλοφορία των τρένων

Για τη μεταφορά των επιβατών δρομολογούνται λεωφορεία, ενώ η κυκλοφορία μεταξύ Οινόης – Χαλκίδας έχει διακοπεί προσωρινά.

Η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών διεξάγεται στο τμήμα Αθήνα-Οινόη-Αθήνα μετά τη σύγκρουση φορτηγού με τη διερχόμενη αμαξοστοιχία 1551 (Χαλκίδα-Αθήνα).

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Hellenic Train αναμένονται καθυστερήσεις.