Ηρωική ήταν η «μάχη» που έδωσαν οι πυροσβέστες με τις φλόγες στην Εύβοια που απείλησαν τους οικισμούς Κριεζά και Πετριές.

Μάλιστα κατά την επιχείρηση κατάσβεσής της δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν. Ο ένας εξ αυτών μιλά στο Star για όσα συνέβησαν στο πύρινο μέτωπο και συγκλονίζει, καθώς όπως αποκαλύπτει λίγο έλειψε να καεί από τις φλόγες.

«Οι άνεμοι ήταν πολύ δυνατοί, μας κύκλωσε η φωτιά»

Αναλυτικά όσα είπε ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στη μάχη του με τις φλόγες: «Κατεβαίνοντας για να κάνουμε την κατάσβεση οι άνεμοι ήταν πολύ δυνατοί, μας κύκλωσε η φωτιά πολύ γρήγορα, βάλαμε όπισθεν στο αυτοκίνητο και προσπαθήσαμε να μη μας κυκλώσει, εν τέλει μας κύκλωσε και εγώ πήγα να καώ», δήλωσε αρχικά ο πυροσβέστης.

«Έτρεξα γύρω στα 800 μέτρα, με προσπέρναγε η φωτιά, προσπέρναγε το αμάξι, προσπαθήσαμε να τρέξουμε εγώ και ο συνάδελφος, καταφέραμε να είμαστε εδώ με τις οικογένειες μας πάλι, να έχουμε αγκαλιά τα παιδιά μας», είπε εμφανώς συγκινημένος ο εποχικός πυροσβέστης που μπήκε μέσα στην φωτιά προσπαθώντας να τη σβήσει.

Φέρει εγκαύματα σε χέρι και μάγουλο – Οι φλόγες διαπέρασαν τον εξοπλισμό

Ο πυροσβέστης που «πάλεψε» με τις φλόγες χθες στην Εύβοια, φέρεται να κάηκε σε χέρι και μάγουλο, καθώς η ένταση της φωτιάς ήταν τέτοια που διαπέρασε τον ειδικό εξοπλισμό που φορούσε. «Φορούσα τον εξοπλισμό μου και έχει περάσει η φωτιά και με έχει κάψει από τον εξοπλισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, το παράπονό της εξάφρασε η σύζυγος του πυροσβέστη που τραυματίστηκε, λέγοντας τα εξής: «Όλα αυτά τον χειμώνα θα τα ξεχάσουν, αυτό είναι το θέμα. Εμένα με νοιάζει που είναι εδώ, που είναι καλά στα παιδάκια του», συμπλήρωσε.

Η φωτιά ξέσπασε χθες Δευτέρα (29/07) στην Εύβοια και απείλησε οικισμούς και περιουσίες, ενώ οι φλόγες έφταναν τα 25 μέτρα σε ύψος.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών να την κατασβέσουνστέφθηκαν από επιτυχία, καθώς σήμερα η κατάσταση είναι εμφανώς βελτιωμένη αφού η φωτιά έχει περιοριστεί. Πάντως η επιχείρηση για την πλήρη κατάσβεση συνεχίζεται διότι υπάρχουν ακόμη ενεργά μέτωπα.