Για δεύτερη μέρα μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, προσπαθώντας να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο. Η φωτιά καίει στο δάσος στον οικισμό Πετριές του δήμου Κύμης – Αλιβερίου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί, ξεκίνησαν τις ρίψεις από αέρος, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ επιτόπου επιχειρούν 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος, 56 οχήματα και πλήθος εθελοντών. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Από την φωτιά τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης, ο οποίος διακομίστηκε με εγκαύματα στο κέντρο υγείας Αλιβερίου.

Σημειώνεται πως υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων και εθελοντών, οι οποίοι έκαναν λόγο για νέες εκρήξεις τα ξημερώματα, γύρω στις 3, όταν και σύμφωνα με εθελοντή υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση.

Ήχησε ξανά το 112

Μάλιστα, νέο μήνυμα εκκένωσης έλαβαν πριν από λίγο οι κάτοικοι των Κριεζών για εκκένωση προς Αλιβέρι.

Το μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής

«Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, δίνουν πραγματική μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και οι συνθήκες το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα είναι δυσκολότερες. Μεγάλη προσοχή από όλους μας. Για οτιδήποτε νεότερο θα ακολουθήσει επόμενη ενημέρωση» τόνισε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.