«Δεν έχω καταχραστεί ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα της Κοινωνικής Κουζίνας ‘‘Ο Άλλος Άνθρωπος’’».

Τη θέση αυτή εκφράζει μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος σε βάρος του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το έμαθε από τα ΜΜΕ

Στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε με αφορμή την ασκηθείσα ποινική δίωξη, ο κ. Πολυχρονόπουλος αναφέρει ότι πληροφορήθηκε για την ποινική δίωξη εις βάρος του μέσω των δελτίων ειδήσεων και των ΜΜΕ, χωρίς ούτε ο ίδιος ούτε οι συνήγοροί του να έχουν ενημερωθεί.

«Όπως μάλιστα αναφέρεται στα σχετικά ρεπορτάζ, κατηγορούμαι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με μέλη την υπέργηρη, ηλικίας 80 ετών μητέρα μου και τον γαμπρό μου, βοσκό στην Αίγινα» συμπληρώνει η ανακοίνωση των δικηγόρων του.

«Από πλευράς μου είμαι πάντα εδώ, ουδέποτε κρύφτηκα, έχω παραδώσει στις Αρχές όλα τα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει πως η κατηγορία για εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες δεν αντέχει σε λογική, κριτική και νομική σκέψη και άποψη» σημειώνει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι η θέση του για τα χρήματα που προέρχονταν από τους εθελοντές.

«Δεν έχω καταχραστεί ούτε ένα Ευρώ από τα χρήματα της Κοινωνικής Κουζίνας ‘‘Ο Άλλος Άνθρωπος’’» επανέλαβε, τονίζοντας ότι όταν κληθεί από τις δικαστικές αρχές θα απαντήσει σε όλα όσα του αποδίδονται «για να αποδειχθεί περίτρανα πως μπορώ να σας κοιτάζω με ψηλά το κεφάλι και καθαρό βλέμμα, όπως άλλωστε κάνω όλα αυτά τα χρόνια».

«Προαπαιτούμενο η Δικαιοσύνη»

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή των δικηγόρων επισημαίνεται ότι «προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη. Προαπαιτούμενο του κράτους δικαίου είναι να ενημερώνεται πρώτα ο κατηγορούμενος και μετά να γίνονται διαρροές».