Κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος της Υλίκης Λίμνης, μετά το τροχαίο ατύχημα με ανατροπή βαρέος οχήματος που μετέφερε υγραέριο το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η διαδικασία μετάγγισης του εύφλεκτου υλικού σε άλλο βυτιοφόρο είναι χρονοβόρα και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το πρωί.

Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους οδούς. Πιο συγκεκριμένα, εκτροπή της κυκλοφορίας γίνεται στο 90ο χλμ στο ύψος της Θήβας για το ρεύμα προς Λαμία και στο 100ο χλμ στον ανισόπεδο κόμβο Ακραιφνίου για όσα οχήματα κινούνται προς Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας, βυτιοφόρο που μετέφερε υγραέριο και κινείτο με κατεύθυνση τη Λαμία, εξετράπη της πορείας του στο 95.5 χλμ. της εθνικής οδού.

Το βαρύ όχημα κινήθηκε ανεξέλεγκτο στα προστατευτικά τοιχία και τις μπάρες του διαζώματος, διαλύοντάς τα και εισβάλλοντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου ανετράπη. Ο τράκτορας καρφώθηκε στο διαχωριστικό, ενώ το βυτίο ανετράπη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα στο ύψος της Υλίκης.