Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σαουδική Αραβία: Κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά για το βασιλικό ζεύγος με το πλωτό «παλάτι» των $100 εκατ.

Σαουδική Αραβία: Κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά για το βασιλικό ζεύγος με το πλωτό «παλάτι» των $100 εκατ.

Η υπερπολυτελής θαλαμηγός του βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ ταξίδεψε πρώτα στη Σύρο και μετά στην Κεφαλονιά - Δίπλα τους πλέει το γιοτ του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά πραγματοποιεί το βασιλικό ζεύγος της Σαουδικής Αραβίας, της οικογένειας Σαούντ, τις τελευταίες μέρες καθώς ο φακός έχει απαθανατίσει την υπερπολυτελή θαλαμηγό της οικογενείας σε νησιά τόσο των Αιγαίου όσο και του Ιονίου.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης (23/07) η θαλαμηγός «TUEQ» στο οποίο επέβαινε ο βασιλιάς και η βασίλισσα έδεσε στο λιμάνι της Ερμούπολης στη Σύρο, και μάλιστα για αυτό τον λόγο «επιστρατεύτηκαν» αρκετές λιμουζίνες στο λιμάνι του νησιού, που προορίζονταν για χρήση από το βασιλικό ζεύγος και τους συνοδούς τους, σύμφωνα με πληροφορίες του cycladeslive.gr.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες


Βασιλείς και μεγιστάνες στον κόλπο του Αργοστολίου

Μία εβδομάδα μετά, το πρωί της Δευτέρας (30/07) η θαλαμηγός «TUEQ», μήκους 80 μέτρων που ναυπηγήθηκε το 2006 και αξίας 100 εκατ. δολαρίων, βρέθηκε να πλέει αρόδου στον κόλπο του Αργοστολίου έχοντας θέα στην πόλη της Κεφαλονιάς.

Όπως σημειώνει μάλιστα το kefaloniapress.gr, το πλωτό παλάτι της βασιλικής οικογενείας της Σαουδικής Αραβίας συνόδευε μία δεύτερη υπερπολυτελής θαλαμηγός, η «Symphony» μήκους 120 μέτρων και αξίας 150 εκατ. δολαρίων, η οποία ανήκει στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, τον ιδιοκτήτη της Luis Vuitton, Μπερνάρ Αρνό!

Ποιός ειναι ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας

Ο Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ είναι ο σεβαστός βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας. Γεννημένος το έτος 1935, πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο βασιλικό παλάτι Murabba στην πόλη του Ριάντ. Η αξιοσημείωτη πορεία του βασιλιά Σαλμάν στην ηγεσία περιλαμβάνει τη θητεία του ως πρίγκιπα διαδόχου και υπουργού Άμυνας. Έχει τη διάκριση να είναι ο 25ος γιος του αείμνηστου βασιλιά Αμπντουλαζίζ. Η περιουσίου του υπολογίζεται στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Όταν ανέβηκε στον θρόνο ο 2015

Το 2015 σηματοδότησε μια κομβική στιγμή στην ιστορία της Σαουδικής Αραβίας, καθώς ο Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ ανέβηκε στο θρόνο, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της βασιλείας μετά το θάνατο του ετεροθαλούς αδελφού του, βασιλιά Αμπντουλάχ. Υπό τη ηγεσία του, ο βασιλιάς Σαλμάν, μαζί με την αφοσιωμένη οικογένειά του, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στον όμιλο Saudi Research and Marketing Group, ο οποίος επιβλέπει την έκδοση ημερήσιων εφημερίδων όπως οι Arab News και Asharq Al-Awsat.

Σε ένα αξιοσημείωτο ορόσημο για την οικογένεια Αλ Σαούντ, το 1985, ο δεύτερος γιος του βασιλιά Σαλμάν, πρίγκιπας Σουλτάν μπιν Σαλμάν, πέτυχε τη διάκριση να γίνει το πρώτο άτομο βασιλικής καταγωγής, ο πρώτος Άραβας και ο πρώτος μουσουλμάνος που ταξίδεψε στο διάστημα, καθώς ξεκίνησε μια ιστορική αποστολή με το διαστημικό λεωφορείο Discovery.

Σήμερα, ο Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ βασιλεύει ως βασιλιάς και πρωθυπουργός της Σαουδικής Αραβίας και φέρει τον διάσημο τίτλο του Κουστωδού των δύο ιερών τζαμιών. Μαζί με τον γιο του, Μοχάμεντ, ο Σαλμάν πρωτοστάτησε σε μια σειρά μετασχηματιστικών μεταρρυθμίσεων στη Σαουδική Αραβία, συμπεριλαμβανομένου του διατάγματος-ορόσημο που επέτρεψε στις Σαουδάραβες γυναίκες να οδηγούν ελεύθερα αυτοκίνητα.

Sports in

Ελλαδάρα νίκησε στα πέναλτι το Μαυροβούνιο (16-17)

Σε ένα τρομερό παιχνίδι η Ελλάδα επικράτησε τους Μαυροβούνιου στα πέναλτι με 17-16 και έκανε το 2/2 στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024