Η Meta Platforms ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα κυκλοφορήσει ένα νέο εργαλείο, με την ονομασία AI Studio, που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν, να μοιράζονται και να σχεδιάζουν εξατομικευμένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης.

Το AI Studio θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εξατομικευμένους χαρακτήρες AI και επίσης στους δημιουργούς του Instagram να χρησιμοποιούν τους χαρακτήρες AI «ως προέκταση του εαυτού τους» που μπορεί να χειριστεί κοινές απευθείας ερωτήσεις και αποκρίσεις σε stories, αναφέρει η Meta στην ανακοίνωσή της.

Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται τους χαρακτήρες AI τους στις διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας.

Το νέο εργαλείο αναπτύχθηκε με βάση το Llama 3.1 της Meta, τη μεγαλύτερη έκδοση των ως επί το πλείστον δωρεάν μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, η οποία είναι διαθέσιμη σε πολλές γλώσσες και έχει μετρήσεις απόδοσης που ανταγωνίζονται μοντέλα επί πληρωμή προερχόμενα από ανταγωνιστές όπως η OpenAI.

Η OpenAI, δημιουργός του ChatGPT από την άλλη πλευρά  εργάζεται σε ένα έργο με την κωδική ονομασία «Strawberry», οι λεπτομέρειες του οποίου κρατούνται αυστηρά μυστικές ακόμη και ενδοεταιρικά, όπως αναφέρει το Reuters, καθώς οι startup αγωνίζονται να δείξουν ότι οι τύποι μοντέλων που προσφέρει είναι ικανοί να προσφέρουν προηγμένες συλλογιστικές δυνατότητες, αποκλειστικά το Reuters αναφέρθηκε νωρίτερα τον Ιούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μήνα πριν, η Meta Platforms είχε ανακοινώσει ότι δεν θα κυκλοφορήσει τα μοντέλα Meta AI στην Ευρώπη προς το παρόν, αφού η ιρλανδική ρυθμιστική αρχή απορρήτου της συνέστησε να καθυστερήσει το σχέδιό της να αξιοποιήσει δεδομένα από χρήστες του Facebook και του Instagram.

Η απόφαση της Meta ήρθε μετά από καταγγελίες και σχετική έκκληση της ομάδας υπεράσπισης NOYB προς τις αρχές προστασίας δεδομένων σε Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία και Ισπανία να δράσουν κατά της εταιρείας, αναφέρει το Reuters.

Πηγή: OT.gr