Τρίτη 30 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Microsoft: Νέα διακοπή σε βασικές υπηρεσίες – Εκτός πρόσβασης εφαρμογές του Office

Microsoft: Νέα διακοπή σε βασικές υπηρεσίες – Εκτός πρόσβασης εφαρμογές του Office

Χρήστες σε όλο τον κόσμο αναφέρουν αδυναμία πρόσβασης στις εφαρμογές του Microsoft 365, το Xbox Live και ορισμένες λειτουργίες του υπολογιστικού νέφους Azure.

Νέο ψηφιακό βραχυκύκλωμα πλήττει την Τρίτη τις υπηρεσίες της Microsoft, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά το μπλακάουτ σε εκατομμύρια υπολογιστές Windows σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία ανέφερε ότι ορισμένες υπηρεσίες της σταμάτησαν να λειτουργούν στις 16.15 ώρα Ελλάδας.

Από εκείνη την ώρα, χρήστες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη αναφέρουν αδυναμία πρόσβασης στις εφαρμογές γραφείου 365 -συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους-, στο Xbox Live και ορισμένες λειτουργίες του υπολογιστικού νέφους Azure.

«Ερευνούμε αναφορές για προβλήματα που αφορούν τις υπηρεσίες της Microsoft σε παγκόσμιο επίπεδο» ανέφερε η εταιρεία στο X.

«Πολλαπλές ομάδες μηχανικών εργάζονται για τη διάγνωση και επίλυση του προβλήματος. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν το ταχύτερο».

Στις 19 Ιουλίου, περίπου 8 εκατομμύρια υπολογιστές Windows σε όλο τον κόσμο κράσαραν λόγω προβληματικής ενημέρωσης λογισμικού από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike.

Το ψηφιακό μπλακάουτ οδήγησε στη ματαίωση χιλιάδων πτήσεων, ανάγκασε τηλεοπτικούς σταθμούς να ρίξουν μαύρο και επηρέασε τη λειτουργία νοσοκομείων στη Βρετανία και τη Γερμανία.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC, η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta, η οποία αναγκάστηκε να ματαιώσει ή να αναβάλει 6.000 πτήσεις, σκέφτεται να κινηθεί νομικά και να αξιώσει αποζημιώσεις από την CrowdStrike και τη Microsoft.

Sports in

Παρίσι 2024: Αθλητής έχασε τον αγώνα του επειδή καθυστέρησε το λεωφορείο

Αθλητής πήρε κανονικά το λεωφορείο για να πάει στον αγώνα του, αλλά ο οδηγός δεν ακολούθησε το συνηθισμένο δρόμο με αποτέλεσμα να χαθεί και να καθυστερήσει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024