Τρίτη 30 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
OnlyFans: Οι φωνές που σας μιλούν βρόμικα μπορεί να είναι ψεύτικες

OnlyFans: Οι φωνές που σας μιλούν βρόμικα μπορεί να είναι ψεύτικες

Αρκετοί πορνοστάρ του OnlyFans χρησιμοποιούν chatbot τεχνητής νοημοσύνης χωρίς να το γνωρίζουν οι συνδρομητές τους.

Το OnlyFans υποτίθεται ότι προσφέρει στους συνδρομητές του την ευκαιρία να αποκτήσουν «αυθεντικές σχέσεις» με τους δημιουργούς περιεχομένου, σχέσεις που συνήθως έχουν πορνογραφικό χαρακτήρα.

Όμως πολλοί πορνοστάρ του OnlyFans βασίζονται σε τρίτους που τους μιμούνται σε συζητήσεις μηνυμάτων με στόχο να τους αποσπάσουν φιλοδωρήματα. Και, όλο και συχνότερα, αυτοί οι τρίτοι δεν είναι καν άνθρωποι αλλά chatbot τεχνητής νοημοσύνης, αποκαλύπτει έρευνα του Reuters.

Ορισμένες από τις εταιρείες ατζέντηδων που μανατζάρουν τους περφόρμερ του OnlyFans παραδέχονται ότι χρησιμοποιούν λογισμικό ΑΙ για συζητήσεις sexting προκειμένου να γλιτώνουν χρόνο για τους πελάτες τους.

Και αυτό δεν γνωστοποιείται στους συνδρομητές, οι οποίοι μένουν με την εντύπωση ότι συζητούν με τους ίδιους τους πορνοστάρ.

Aγορά chatbot για το OnlyFans

Η αμερικανική εταιρεία ατζέντηδων NEO Agency καμαρώνει στον ιστότοπό της ότι έχει δημιουργήσει ένα chatbot που «δεν στέλνει απλώς μηνύματα· δημιουργεί αυθεντικούς δεσμούς».

Το σύστημα, με την ονομασία FlirtFlow, «αιχμαλωτίζει την ουσία της πολυετούς εμπειρίας στη δημιουργία σχέσεων, διασφαλίζοντας ότι κάθε αλληλεπίδραση είναι γνήσια και ουσιαστική».

Οι όροι χρήσης του OnlyFans απαγορεύουν ρητά τη χρήση AI από τους δημιουργούς περιεχομένου: «Δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε ΑΙ για να γράφετε συζητήσεις ή άμεσα μηνύματα» λένε οι όροι της εταιρείας.

Το Only Fans αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του Reuters. Η εταιρεία είχε πάντως δηλώσει παλαιότερα ότι η νομική ευθύνη για τις συναλλαγές με συνδρομητές βαραίνει τους δημιουργούς περιεχομένου.

Η υπόσχεση του OnlyFans για άμεση σχέση μεταξύ των δημιουργών και των συνδρομητών είναι αυτό που το ξεχωρίζει από άλλες υπηρεσίες για ενηλίκους και το έκανε να πλουτήσει: η εταιρεία χρεώνει προμήθεια 20% στα έσοδα των δημιουργών και το 2022 ανέφερε έσοδα 1,1 δισ. δολαρίων.

Οι εταιρείες που αναπτύσσουν chatbot δεν συνεργάζονται επίσημα με το OnlyFans, προωθούν όμως τα προϊόντα τους στους δημιουργούς και τους ατζέντηδές τους.

Η NEO Agency έχει αναλάβει περίπου 70 πορνοστάρ του OnlyFans, από τους οποίους περίπου οι μισοί χρησιμοποιούν το FlirtNow, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Λικ Τζάρις.

Το ίδιο κάνουν δεκάδες άλλοι δημιουργοί που συνεργάζονται με περίπου 20 άλλες εταιρείες ατζέντηδων, λέει.

O ιστότοπος της εταιρείας Βotly λέει ότι η τεχνολογία της χρησιμοποιείται σε χιλιάδες chat (Reuters)

Εκμαιεύοντας πληροφορίες

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, συνεχίζει ο Τζάρις, η ΑΙ δεν μπορούσε να «καταλάβει πραγματικά» πώς λειτουργεί το φλερτ. Πλέον όμως ξεπερνά τις επιδόσεις των ανθρώπων.

Το λογισμικό χρησιμοποιεί μια «λειτουργία συζήτησης» για να αποσπά πληροφορίες από τους συνδρομητές, λέει ο Τζάρις.

«Δεν μπορείς να πηδήσεις κατευθείαν στις τυπικές ατάκες ‘‘Έι μπαμπάκα, δώσε φιλοδώρημα!» εξηγεί. «Πρέπει να ξεκινήσεις κατανοώντας πραγματικά τον θαυμαστή…. Από πού είναι; Ποιο είναι το πρόβλημά του; Γιατί μισεί το αφεντικό του; Πώς λέγεται ο σκύλος του; Συλλέγεις πληροφορίες. Πώς αλλιώς να συνδεθείς μαζί του; Πώς να του πάρεις χρήματα;»

Τα chatbot είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε λογαριασμούς με πολλούς συνδρομητές, στους οποίους ακόμα και μια ομάδα 14 ατόμων δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στον όγκο των συζητήσεων.

Έχουν όμως χειρότερες επιδόσεις από τους ανθρώπους όταν εξυπηρετούν συνδρομητές με ιδιαίτερα γούστα όπως ο σαδομαζοχισμός, λέει ο Τζάρις.

Μια άλλη εταιρεία που αναπτύσσει ερωτικά chatbot είναι η αμερικανική Botly που ιδρύθηκε το 2023. Χρεώνει 15 δολάρια το μήνα για λογισμικό που αναλύει τις ερωτήσεις και το ιστορικό συζήτησης του συνδρομητή και παράγει απαντήσεις, τις οποίες οι δημιουργοί και οι ατζέντηδες μπορούν να διορθώσουν πριν την αποστολή τους.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το προϊόν της χρησιμοποιείται σε 100.000 συζητήσεις τον μήνα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Botly, το λογισμικό δεν παραβιάζει τους όρους χρήσης του OnlyFans επειδή η τελική αποστολή του μηνύματος γίνεται χειροκίνητα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της NEO Agency, πάντως, δήλωσε ότι τα chatbot της εταιρείας του μπορούν να στέλνουν μηνύματα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και χωρίς να γίνονται αντιληπτά από το OnlyFans.

Sports in

Παρίσι 2024: Αθλητής έχασε τον αγώνα του επειδή καθυστέρησε το λεωφορείο

Αθλητής πήρε κανονικά το λεωφορείο για να πάει στον αγώνα του, αλλά ο οδηγός δεν ακολούθησε το συνηθισμένο δρόμο με αποτέλεσμα να χαθεί και να καθυστερήσει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024