Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ψηφιακοί νομάδες: Ποιες είναι οι καλύτερες χώρες για εργασία

Ψηφιακοί νομάδες: Ποιες είναι οι καλύτερες χώρες για εργασία

Τη μερίδα του λέοντος για ιδανικές χώρες στις οποίες μπορούν να ζήσουν οι ψηφιακοί νομάδες καταλαμβάνει η Ευρώπη.

Η Ισπανία αποτελεί την καλύτερη χώρα για να ζήσουν οι ψηφιακοί νομάδες, σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα της συμβουλευτική εταιρείας Global Citizen Solutions.

Τα δεδομένα της καλύπτουν πέντε βασικές κατηγορίες: κόστος βίζας (κόστος αίτησης, εισοδηματικές απαιτήσεις), οφέλη βίζας (διάρκεια, δυνατότητα παράτασης, πορεία προς την υπηκοότητα), ποιότητα ζωής (υγειονομική περίθαλψη, ασφάλεια, ρύπανση, κλίμα), οικονομικά (κόστος ζωής, βελτιστοποίηση φορολογίας, τιμή γραφείου συνεργασίας) και τεχνολογία/καινοτομία.

«Η πιο αξιοσημείωτη πτυχή της έκθεσης είναι η κυριαρχία των ευρωπαϊκών χωρών»

Αρκετοί παράγοντες την ώθησαν στην κορυφή, όπως ο νέος νόμος για τις νεοφυείς επιχειρήσεις που αποσκοπεί στην ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της χώρας, η μηδενική φορολόγηση των εισοδημάτων που αποκτώνται στο εξωτερικό, η προσιτή τιμή, η διαθεσιμότητα διαδικτύου υψηλής ταχύτητας και ένα περιβάλλον ιδανικό για την τεχνολογία και την καινοτομία.

Οι 15 καλύτεροι προορισμοί για ψηφιακούς νομάδες

  • Ισπανία
  • Ολλανδία
  • Νορβηγία
  • Εσθονία
  • Ρουμανία
  • Μάλτα
  • Πορτογαλία
  • Καναδάς
  • Ουγγαρία
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Ταϊβάν
  • Τσεχία
  • Λετονία
  • Μαλαισία

Οι εννέα από τις 10 πρώτες χώρες για να μεταναστεύσουν εκεί ψηφιακοί νομάδες βρίσκονται στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων εκπλήξεων. Η Ολλανδία και η Νορβηγία, στη δεύτερη και τρίτη θέση και με σχεδόν ίσες βαθμολογίες, είναι αναμενόμενο ότι θα βρίσκονται στη λίστα, λόγω του υψηλού βιοτικού τους επιπέδου και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, εκπαίδευσης και κοινωνικής πρόνοιας, αλλά το υψηλό κόστος διαβίωσης αποτελεί σημαντική πρόκληση, σύμφωνα με την έκθεση.

Ψηφιακοί νομάδες: Ανεβαίνει η Ανατολική Ευρώπη

Η Εσθονία και η Ρουμανία, ωστόσο, είχαν μια εντυπωσιακά ισχυρή θέση στην έρευνα. Διαθέτουν έναν πιο προσιτό τρόπο ζωής με εξαιρετική πρόσβαση στη φύση και μια πλούσια πολιτιστική σκηνή. Ο μόνος μη ευρωπαϊκός προορισμός που κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα είναι ο Καναδάς, ο οποίος βρέθηκε στην 8η θέση. Ο Καναδάς ανακοίνωσε το 2023 ότι επεξεργάζεται μια νέα στρατηγική για την προσέλκυση εργαζομένων στον τομέα της τεχνολογίας.

«Η πιο αξιοσημείωτη πτυχή της έκθεσης είναι η κυριαρχία των ευρωπαϊκών χωρών», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Global Citizen Solutions, Πατρίσια Κασαμπούρι, στο Bloomberg. «Επιπλέον, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι το 91% των 65 ενεργών προγραμμάτων ψηφιακών νομάδων ξεκίνησε μετά την έναρξη της πανδημίας, γεγονός που καταδεικνύει την ταχεία ανταπόκριση στη στροφή προς την εξ αποστάσεως εργασία».

Μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών που έδωσαν στην Ισπανία και την Ολλανδία ένα πλεονέκτημα, εκτός από την υψηλή ποιότητα ζωής, ήταν το γεγονός ότι προσφέρουν στους κατόχους βίζας ψηφιακού νομά ένα μονοπάτι για μόνιμη διαμονή που μπορεί τελικά να μετατραπεί σε υπηκοότητα.

Αλλά κάθε χώρα έχει ξεχωριστά πλεονεκτήματα. Η Εσθονία και η Ρουμανία έχουν πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης υποδομής για διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας. Και όπως και άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης που κατατάχθηκαν στις 20 πρώτες, όπως η Ουγγαρία, η Λετονία και η Τσεχία, διαθέτουν σχετικά χαμηλό κόστος ζωής σε σύγκριση με τη δυτική Ευρώπη.

Η Ταϊβάν βρέθηκε στη θέση 12 για την ευκολία του συστήματος βίζας ψηφιακού νομά, το οποίο επιτρέπει να μείνουν για τρία χρόνια μετά από έγκριση, αλλά απαιτεί να εργαστούν σε έναν από οκτώ συγκεκριμένους τομείς, όπως η τεχνολογία, η εκπαίδευση, τα οικονομικά και τα νομικά. Η Ιαπωνία, η οποία ανακοίνωσε το πρόγραμμά της για τους ψηφιακούς νομάδες την 1η Απριλίου, βρέθηκε στο νούμερο 16.

Το υψηλό κόστος των θεωρήσεων και τα απαιτούμενα επίπεδα μισθών σημαίνουν ότι περιοχές όπως η Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ντουμπάι και του Άμπου Ντάμπι, και η Καραϊβική δεν κατέλαβαν τόσο υψηλή θέση στον δείκτη. Στην τελευταία θέση βρίσκονται η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, η Αρούμπα και η Γρενάδα. Συνολικά, η Ευρώπη αντιπροσωπεύει το 35% του συνόλου των θεωρήσεων για ψηφιακούς νομάδες που προσφέρονται σήμερα, σύμφωνα με την έκθεση, ενώ η Αμερική αντιπροσωπεύει το 38% και η Αφρική μόλις το 8%.

Πηγή: OT.gr

Must in

Θρυλική καρδιά ο Σέστιτς!

Ο παλιός άσος του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα αναρρώνει μετά την πετυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε αφού η ζωή του ήταν σε άμεσο κίνδυνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο