Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει για τη θεατρική σεζόν 2024-25, σε συνεργασία με σημαντικούς παραγωγούς, 5 επίκαιρες  παραστάσεις που αναδεικνύουν τη σημασία της ζωής, της αγάπης, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης.

Οι παραστάσεις συμπαρασύρουν  το κοινό –παιδιά και ενηλίκους-  σε ένα μονοπάτι σκέψης και αποκάλυψης αξιών, με όχημα δυνατά κείμενα σπουδαίων συγγραφέων, σε σκηνοθεσία καταξιωμένων δημιουργών.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας και η ομάδα του

Έργα που αναδεικνύουν την αξία της ζωής και της αγάπης στις συνθήκες της νέας μας καθημερινότητας

Πού κρύβεται η «Αξία της Ζωής»; Στο δικαίωμα να αποφασίζει κανείς ελεύθερα και να ορίζει τη μοίρα του. Να αφήνεται στην  απο-κάλυψη του κόσμου του.  Στην αναγνώριση, μέσα από το δικό του προσωπικό ταξίδι, της σημασίας του σεβασμού,  της αγάπης, της ενότητας, της συμπόνιας, της δημοκρατίας στην καθημερινότητα;

Μιας σειράς από αρετές συνεχώς διαφιλονικούμενες, που αν καταφέρουν να σταθούν αλώβητες μέσα σε κάθε είδους «αντι-δημοκρατικές» συνθήκες –ατομικές, οικογενειακές, φιλικές, κοινωνικές, πολιτικές-  δημιουργούν δυνατά θεμέλια, όταν όλα γύρω γκρεμίζονται.

Η Αξία της Ζωής – Θέατρο

Πρεμιέρα – Οκτώβριος 2024

Μετά την περσινή μεγάλη της επιτυχία, Η «Αξία της Ζωής» της Jane Anderson, σε σκηνοθεσία του  Σωτήρη Τσαφούλια, επανέρχεται τον Οκτώβριο στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Με τον ίδιο θίασο αναγνωρισμένων ηθοποιών –Αθηνά Τσιλύρα, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Βασίλη Ρίσβα και Δημήτρη Μαυρόπουλου.

Ενα έργο που μιλάει για την απώλεια και τον αναπόφευκτο πόνο, με ειλικρίνεια, χιούμορ και συμπόνια, αναδεικνύοντας την πραγματική  Αξία της Ζωής και το δικαίωμα του καθενός από εμάς να αποφασίζει ελεύθερα τη μοίρα του.

Ο τελευταίος χορός

Ο Τελευταίος Χορός – Κινηματογράφος

Πρεμιέρα – Οκτώβριος 2024

Παράλληλα από τον Οκτώβριο παρουσιάζεται το έργο της Τάνιας Χαροκόπου σε σκηνοθεσία της Ρέινας Εσκενάζυ, «Ο Τελευταίος Χορός».

Με την Μαρία Κορινθίου και τον Δημήτρη Αϊβάζη.

«18/9» – Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος χώρος

Πρεμιέρα – Οκτώβριος 2024

Ένας μονόλογος αγωνίας και αγώνα.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η εμβληματική δίκη για τη ναζιστική οργάνωση.

Ιδέα: Δώρα Χρυσικού

Σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία: Κοραής Δαμάτης

Το Καπλάνι της Βιτρίνας

Παιδική – Εφηβική Σκηνή

Το Καπλάνι της Βιτρίνας – Θέατρο

Πρεμιέρα – Οκτώβριος 2024, κάθε Κυριακή για το κοινό και τις καθημερινές για τα σχολεία.

Έργο-σταθμός στη λογοτεχνία για παιδιά και εφήβους, έχοντας λάβει πλήθος διεθνών διακρίσεων, καθώς κυκλοφορεί σε 39 ξένες εκδόσεις, μεταφρασμένο σε 22 διαφορετικές γλώσσες, συμπλήρωσε πρόσφατα 60 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία και έρχεται τη νέα θεατρική σεζόν για να αφηγηθεί τη συναρπαστική ιστορία του, που λατρεύτηκε από γενιές αναγνωστών. Την ιστορία του ανθρώπου προς την κατάκτηση της ελευθερίας του.

Το ταξίδι του Μελένιου

Το μεγάλο ταξίδι του Μελένιου – Κινηματογράφος

Τα 50 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση της θρυλικής Ντενεκεδούπολης γιορτάζει το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζοντας την παράσταση «Το μεγάλο Ταξίδι του Μελένιου», της  Ευγενίας Φακίνου.