Τρίτη 30 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ταξιδεύετε αεροπορικώς με παιδί; Να τι πρέπει να γνωρίζετε για τις θέσεις στο αεροπλάνο

Ταξιδεύετε αεροπορικώς με παιδί; Να τι πρέπει να γνωρίζετε για τις θέσεις στο αεροπλάνο

Οι ταξιδιώτες που πετούν συχνά με παιδιά μοιράζονται τις δικές τους πρακτικές για την επιλογή της θέσης στο αεροπλάνο.

Όταν πρόκειται να επιλέξετε τις θέσεις για το αεροπλάνο, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να έχετε κατά νου. Προσπαθείτε να κοιμηθείτε; Προτιμάτε να κινείστε και να τεντώνεστε αρκετά; Σας τρομοκρατούν οι αναταράξεις;

Υπάρχει όμως ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να υπερισχύσει όλων αυτών: Ταξιδεύετε με παιδί;

Όσο νωρίτερα κάνετε κράτηση για την πτήση της οικογένειάς σας, τόσο πιο πιθανό είναι να πετύχετε μια σειρά με τρεις θέσεις μαζί

Για να βοηθήσει τους γονείς και τους υπεύθυνους να κάνουν πιο σωστές επιλογές, η ιστοσελίδα HuffPost μίλησε με ειδικούς σε θέματα ταξιδιών με παιδιά να μοιραστούν ποιες θέσεις προτιμούν όταν πετούν με ένα παιδί – ή πολλά παιδιά.

Παράθυρο

«Όταν ταξιδεύετε με ένα παιδί, μπορεί να θέλετε να του κλείσετε θέση στο παράθυρο», δήλωσε η Jurga Rubinovaite, δημιουργός της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Full Suitcase. «Τα παιδιά λατρεύουν να βλέπουν από το παράθυρο και δεν θα ενοχλούν τους άλλους επιβάτες».

Το κάθισμα στο παράθυρο μπορεί επίσης να προσφέρει μια επιπλέον επιφάνεια για να ακουμπήσετε ή να κοιμηθείτε, καθώς και την αίσθηση ότι έχετε λίγο περισσότερο χώρο.

Ίδια σειρά

«Εάν δύο γονείς ταξιδεύουν με ένα παιδί και υπάρχουν τρεις θέσεις σε κάθε πλευρά του αεροπλάνου, τότε είναι καλύτερο να κλείσετε και τις τρεις θέσεις: μια θέση στο παράθυρο για το παιδί και τις θέσεις στη μέση και στο διάδρομο για τους γονείς», δήλωσε η Rubinovaite.

Όσο νωρίτερα κάνετε κράτηση για την πτήση της οικογένειάς σας, τόσο πιο πιθανό είναι να πετύχετε μια σειρά με τρεις θέσεις μαζί. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να κλείσετε εισιτήρια για όλους στην ίδια κράτηση.

Business Class

«Αν έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε πόντους πιστωτικών καρτών ή αεροπορικά μίλια για το ταξίδι σας, οι μεγάλες πτήσεις με παιδιά είναι μια πολύ καλή στιγμή για να τους χρησιμοποιήσετε για να εξασφαλίσετε επιπλέον χώρο», δήλωσε ο Summer Hull, διευθυντής περιεχομένου της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας The Points Guy.

«Ενώ η χρήση μιλίων για την business class ώστε τα παιδιά να μπορούν να κοιμηθούν είναι υπέροχη (και μπορεί να κοστίσει πολύ λιγότερα μίλια από όσα νομίζετε), ακόμη και η premium economy μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε λίγο επιπλέον χώρο».

«Οι θέσεις στην μπροστινή σειρά είναι πάντα εξαιρετικές αν μπορείτε να τις εξασφαλίσετε, καθώς διευκολύνουν την κίνηση χωρίς να ενοχλείτε τους άλλους επιβάτες», δήλωσε η Rubinovaite.

Η ίδια προσέφερε μια ακόμη συμβουλή για τους γονείς που επιθυμούν να κάνουν πιο σοφές και σκόπιμες επιλογές στα αεροπορικά τους ταξίδια.

«Μια συμβουλή που θέλω να προσθέσω για τους γονείς που ταξιδεύουν με παιδιά σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων: Κάντε κράτηση ενός ειδικού παιδικού γεύματος εκ των προτέρων», δήλωσε η Rubinovaite. «Τα ειδικά γεύματα έρχονται πάντα πολύ νωρίτερα από τα υπόλοιπα, οπότε μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά σας πριν πάρετε το δικό σας φαγητό».

*Με πληροφορίες από: Huffpost

Sports in

Αιχμές για τη διαιτησία από την Γκουντούρα – Έξαλλος ο προπονητής της: «Είναι σκάνδαλο» (vids)

Τόσο η Δώρα Γκουντούρα, όσο και ο προπονητής της, Θανάσης Δελενίκας, είχαν παράπονα από την αντιμετώπιση από τη διαιτησία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024