Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι έπρεπε να αρνηθεί την πρόσκληση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να παραστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή, αφού διαπίστωσε ότι η εκδήλωση θα χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της ΛΟΑΤΚΙ+ προπαγάνδας.

Ο Ερντογάν, ο οποίος μίλησε σε συνεδρίαση του κόμματός του την Τρίτη, είπε ότι ήταν πρόθυμος να παραστεί στην τελετή αφού έλαβε την πρόσκληση, αλλά εγκατέλειψε την ιδέα αφού η 13χρονη εγγονή του τον προειδοποίησε να μην πάει, λέγοντας ότι η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μερικά ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτηριστικά, δείχνοντάς του μερικές εικόνες στο Instagram.

«Αυτό που επιδιώκεται να γίνει στο Παρίσι είναι ένα σχέδιο για να φέρει τον άνθρωπο, το εντιμότερο των πλασμάτων, ακόμα και πιο χαμηλά κι από τα ζώα» ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος και υποστήριξε ότι «οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο διαστροφής που διαφθείρει την ανθρώπινη φύση, διαφθείρει την οικογένεια και απειλεί την ασφάλεια και την επιβίωση γενεών».

«Η διαβόητη σκηνή στο Παρίσι προσέβαλε όχι μόνο τον καθολικό κόσμο, όχι μόνο τον χριστιανικό κόσμο, αλλά εξίσου και εμάς»

«»Αποσεξουαλικοποίηση» σημαίνει διαφθορά της ανθρώπινης φυλής. Είναι ύψιστο καθήκον για όλους όσους διαθέτουν λογική και αίσθηση να αντισταθούν στην τυραννία των ΛΟΑΤΚΙ» ανέφερε επίσης ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι «το λόμπι των ΛΟΑΤΚΙ κρατάει όμηρο της Δύση» και «η ανηθικότητα που στήθηκε στα εγκαίνια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 αποκάλυψε για άλλη μια φορά τις διαστάσεις της απειλής που αντιμετωπίζουμε».

Χυδαία επίθεση κατά των ΛΟΑΤΚΙ+

Είπε ακόμη ότι «η διαβόητη σκηνή στο Παρίσι προσέβαλε όχι μόνο τον καθολικό κόσμο, όχι μόνο τον χριστιανικό κόσμο, αλλά εξίσου και εμάς», προαναγγέλλοντας ότι θα επικοινωνήσει με τον Πάπα Φραγκίσκο για να μοιραστεί μαζί του τις απόψεις του «για την ανηθικότητα που έγινε εις βάρος των χριστιανών».

«Το λόμπι των ΛΟΑΤΚΙ+ έχει πάρει όμηρο τη Δύση», πρόσθεσε ο Ερντογάν, ο οποίος είναι διαβόητος για τις δημόσιες επιθέσεις του στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Ο Τούρκος πρόεδρος ήταν επίσης επικριτικός για το γεγονός λόγω της υποτιθέμενης επίθεσης στις χριστιανικές αξίες, την οποία περιέγραψε ως «ανηθικότητα εναντίον όλων των Χριστιανών» και είπε ότι θα καλέσει τον Πάπα Φραγκίσκο για να συζητήσουν το θέμα.

Μια σκηνή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Παρασκευής παρουσίασε χορευτές και drag queens που θύμιζε τον Μυστικό Δείπνο, το τελευταίο γεύμα που λέγεται ότι μοιράστηκε ο Ιησούς με τους αποστόλους του.

Οι διοργανωτές είπαν ότι σκόπευαν να απεικονίσουν μια παγανιστική γιορτή και δεν σήμαιναν προσβολή, αλλά οι καθολικές ομάδες και ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ήταν μεταξύ των επικριτών που επέκριναν την πράξη ως ασεβή παρωδία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Θα καλέσω τον Πάπα το συντομότερο δυνατό για να μοιραστώ μαζί του την ανηθικότητα που διαπράχθηκε εναντίον του χριστιανικού κόσμου και εναντίον όλων των Χριστιανών», είπε ο Ερντογάν στα μέλη του κόμματός του.