Αν σκέφτεστε να κόψετε τα μαλλιά σας καρέ ή να φρεσκάρετε το ήδη κοντό κούρεμά σας, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε το «flicked shoulder cut». Η δημοφιλής τάση που δίνει έμφαση στις άκρες αποτελεί ένα νέο hair trend που ήρθε για να μείνει και να απασχολήσει τον κόσμο της ομορφιάς.

Το κούρεμα, μάλιστα, έχει ήδη υιοθετηθεί από πολλές celebrities, όπως η Zendaya, η Emma Stone, η America Ferrera και η Florence Pugh, και θυμίζει το bob-out bob της δεκαετίας του ’90 που είχε η Meredith Blake από το The Parent Trap Energy. Γεμάτο νοσταλγία, το trending κούρεμα είναι πανεύκολο στο styling και μπορεί να ταιριάξει τόσο σε ίσια όσο και σγουρά μαλλιά.

View this post on Instagram

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Τι είναι το «flicked shoulder cut»

Πρόκειται για ένα κούρεμα που το μήκος του φτάνει περίπου στο ύψος των ώμων, ενώ το σήμα κατατεθέν του είναι οι άκρες των μαλλιών που γυρίζουν προς τα έξω με τη βοήθεια του styling, προσθέτοντας έτσι κίνηση και σώμα στα μαλλιά -εξού και το «flicked» στον όρο. Είναι το τέλειο στιλ για όποια έχει ήδη ένα μεσαίο μήκος -απλώς τριμάρετε τις άκρες των μαλλιών σας, για να φτάσετε το επιθυμητό μήκος του «flicked shoulder cut», αλλά και για να φύγει τυχόν ψαλίδα και να είναι υγιείς-, ενώ είναι μια ωραία ιδέα και για εσάς που έχετε μακριά μαλλιά και θέλετε μια δραστική ανανέωση για το καλοκαίρι.

Πώς θα το ζητήσετε

Εάν σκέφτεστε να υιοθετήσετε το «flicked shoulder cut» ζητήστε από τον κομμωτή σας ένα μήκος που «κάθεται» μεταξύ της κορυφής του ώμου σας και της κορυφής της κλείδας σας. Εάν θέλετε, μάλιστα, μπορείτε να κόψετε και αφέλειες, για να χαρίσετε μια παριζιάνικη αίσθηση στο νέο σας κούρεμα.

Ιδέες για styling

Ευτυχώς για εσάς, το συγκεκριμένο κούρεμα δε θέλει πολλά στο styling, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι είναι ιδανικό αν δεν έχετε χρόνο να αφιερώσετε στα χτενίσματά σας ή για εσάς που τρέχετε συνέχεια και χρειάζεστε μια γρήγορη και chic λύση. Για ένα κομψό hair look με όγκο και ίσιο φινίρισμα, απλώστε λίγη μους σε νωπά μαλλιά. Στη συνέχεια, πάρτε το πιστολάκι και μια στρογγυλή βούρτσα και φορμάρετε τα μαλλιά σας, για να ισιώσουν. Κάθε φορά που φτάνετε στην άκρη κάθε τούφας, γυρίστε την προς τα έξω για να δημιουργηθεί αυτό το χαρακτηριστικό γύρισμα.


Αν έχετε περισσότερο χρόνο, μπορείτε να συνεχίσετε με ένα εργαλείο για ίσιωμα, για να λειάνετε ελαφρώς τα μαλλιά σας και να πετύχετε ένα πιο άψογο, σχεδόν επαγγελματικό αποτέλεσμα. Και σε αυτήν την περίπτωση, με το που φτάνετε στις άκρες -περίπου 8 εκατοστά από τις άκρες-, γυρίστε το εργαλείο με την τούφα προς τα έξω, για να κάνετε πιο έντονο το γύρισμα (φυσικά, μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε θερμοπροστατευτικό προϊόν πριν χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για ίσιωμα). Ολοκληρώστε με λακ για τα μαλλιά και είστε έτοιμες.

Πηγή: Grace