Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Δημοτική Ενότητα μετά την πυρκαγιά που τον έπληξε, ζήτησε ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου. Κατά δήλωση του δημάρχου στάχτη έγιναν περίπου 10.000 στρέμματα.

Ο Δήμαρχος  Νίκος Μπαράκος ανέφερε για την πυρκαγιά στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου:

«Σε ύφεση είναι πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, 29 Ιουλίου 2024, μετά τις 3 το μεσημέρι στην κοινότητα Πετριών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και εξαπλώθηκε γρήγορα προς διάφορες κατευθύνσεις. Από την πρώτη στιγμή δόθηκε σκληρή μάχη από την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία, με τη συνδρομή του Δήμου και της Περιφέρειας. Ευχαριστούμε θερμά τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλια, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, φυσικά τους πυροσβέστες, τους εθελοντές, τους χειριστές μηχανημάτων, τους κατοίκους και όλους όσοι κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Παραμένουμε σε εγρήγορση για τυχόν αναζωπυρώσεις.

10.000 στρέμματα καμμένα

Σύμφωνα με την πρώτη αυτοψία που έκανε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, κάηκαν περίπου 10.000 στρέμματα. Η πυρκαγιά έκαψε εκτάσεις στα διοικητικά όρια τεσσάρων κοινοτήτων: των Πετριών, των Κριεζών, των Κοσκίνων και του Δύστου. Έχουν καταστραφεί καλλιέργειες, βοσκοτόπια αλλά και υποδομές, που αφορούν κυρίως σε υδρευτικά δίκτυα και σε δίκτυα ηλεκτροδότησης.

Από αύριο ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια για να αποκατασταθεί η περιοχή. Έχουμε ήδη αιτηθεί ως Δήμος την κήρυξη σε έκτακτη ανάγκη της Δημοτική Ενότητας Διστύων και θα απευθυνθούμε στα αρμόδια υπουργεία για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές στον πρωτογενή τομέα και στις υποδομές».