Τρίτη 30 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Αριστερά: Μαύρη μέρα για τη Δικαιοσύνη, η μεγαλύτερη συγκάλυψη στη μεταπολίτευση

Νέα Αριστερά: Μαύρη μέρα για τη Δικαιοσύνη, η μεγαλύτερη συγκάλυψη στη μεταπολίτευση

Το πόρισμα του Αρείου Πάγου, που βάζει στο αρχείο την υπόθεση των υποκλοπών σχολίασε η Νέα Αριστερά, σημειώνοντας ότι «τώρα ο κ. Δημητριάδης μπορεί να επιστρέψει στο Μαξίμου».

Για «μαύρη μέρα» και για συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών μιλά η Νέα Αριστερά σχολιάζοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου που βάζει στο αρχείο την υπόθεση, λέγοντας ότι η χώρα είναι παραδομένη στο οργανωμένο έγκλημα και στο παρακράτος.

«Με λίγα λόγια, οι αποκαλύψεις της μαχητικής ερευνητικής δημοσιογραφίας, οι δεκάδες κοινοί στόχοι ΕΥΠ και Predator, υπουργοί, πολιτικοί της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, εισαγγελείς, τραπεζικοί, ήταν αποτέλεσμα… τυχαίων γεγονότων και συμπτώσεων» υπογραμμίζει η Νέα Αριστερά.

Όπως σημειώνει η Νέα Αριστερά, «γίνεται πια εμφανές το γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία έστησε μια επιτροπή – παρωδία, φυγάδευσε κρίσιμους μάρτυρες και απέκρυψε ζωτικής σημασίας καταθέσεις και στοιχεία στο όνομα του «απορρήτου»», τονίζοντας ότι «επιχειρήθηκε πραξικοπηματικού χαρακτήρα αλλοίωση της σύνθεσης της ΑΔΑΕ».

Επιστροφή Δημητριάδη

Η κυβέρνηση στο παρελθόν υποστήριζε ότι θα «πέσει άπλετο φως» στην υπόθεση αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά, συμπληρώνοντας ότι «τώρα ο κ. Δημητριάδης μπορεί να επιστρέψει και επισήμως στα καθήκοντα του δίπλα στον κ. Μητσοτάκη».

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία, τους θεσμούς της Δικαιοσύνης και το Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα. Σφραγίζεται και με τη βούλα της δικαιοσύνης η μεγαλύτερη συγκάλυψη στη σύγχρονη ιστορία» καταλήγει η Νέα Αριστερά, προσθέτοντας ότι «50 χρόνια ζωής για τη Γ’ Ελληνική Δημοκρατία η Ελλάδα γίνεται η εξαίρεση στον Ευρωπαϊκό κανόνα».

Χαρίτσης: Μέρα ντροπής

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως «μέρα ντροπής», τονίζοντας ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου ήταν «το τελευταίο βήμα σε ένα κυβερνητικό σχέδιο που από την πρώτη στιγμή ήθελε να μας πείσει ότι δεν υπήρξε ποτέ σκάνδαλο».

«Μόνο αθώες συμπτώσεις. Δεν πείθουν κανέναν. Γιατί χάρη στην ανεξάρτητη δημοσιογραφική έρευνα ξέρουμε ότι οι παρακολουθήσεις είχαν ενα και μόνο κέντρο: το Μέγαρο Μαξίμου» συμπλήρωσε ο κ. Χαρίτσης.

Sports in

O Xρήστου και η Γκουντούρα εκπροσωπούν την Ελλάδα της προσπάθειας και όχι των δικαιολογιών

Παρά την πίκρα της στιγμής και την απογοήτευση που έμειναν εκτός βάθρου και οι δύο δεν έψαξαν να βρουν δικαιολογίες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024