Τρίτη 30 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μητσοτάκης με small size καλάθι θα πάει στη ΔΕΘ

Ο Μητσοτάκης με small size καλάθι θα πάει στη ΔΕΘ

Ο δημοσιονομικός χώρος του 2025 έχει σχεδόν καλυφθεί από το υπουργείο Άμυνας – Στην Κουμουνδούρου τα σενάρια μεταξύ των αντιμαχόμενων δίνουν και παίρνουν – Και στην Χαριλάου Τρικούπη απολαμβάνουν τις εκλογές

Το «καλάθι»

Σας το έχω ξαναπεί. Τα οικονομικά πράγματα είναι δύσκολα. Και θα γίνουν ακόμη δυσκολότερα. Κι αυτό εκτός από τους πολίτες, που είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, αφορά και τον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου. Το πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρωτίστως γιατί έχει να κάνει με το «καλάθι» που θα παρουσιάσει στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης. Μου έλεγαν πως η συζήτηση μόλις άρχισε!

Small

Αλλά εκεί μετά από τις 20 του Αυγούστου, που το πράγμα θα βρίσκεται στην τελική του ευθεία, θα γίνουν και οι «συγκρούσεις» μεταξύ των καθ΄ ύλην αρμοδίων. Διότι υπάρχουν αυτοί που διαρρέουν διάφορα – ότι «θα έχει και το ένα», «θα έχει και το άλλο» και το κάνουν «μπαμπάτσικο» το «καλάθι». Και τον εμφανίζουν τον δικό μας από large μέχρι … extra large! Και τα βλέπουν αυτά στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και παίρνουν τα … χάπια με τις χούφτες! Για να συνέλθουν.

Οι τρίτεκνοι

Τελευταία κυκλοφόρησε πως 200.000 τρίτεκνοι θα ενταχθούν στην κατηγορία των πολύτεκνων. Ακόμη δεν έχουν συνέλθει από το σοκ στην πλατεία Συντάγματος. Ρώτησα αν αυτό το αντέχει ο λεγόμενος «δημοσιονομικός χώρος» και δεν τους είδα ξετρελαμένους με την ιδέα. Κι ήταν και ευγενικοί στην απάντηση. Ξέρετε «θα το εξετάσουμε, δεν το βλέπουμε προς το παρόν θα το δούμε» και διάφορα τέτοια.

Οπλικά συστήματα

Μου εξηγούσαν όμως ότι ο «δημοσιονομικός χώρος» το 2025 είναι σχεδόν «καπαρωμένος» από τις προμήθειες του στρατιωτικού εξοπλισμού. Μάλιστα μου είπαν και κάτι που μου φάνηκε απίθανο, αλλά επέμεναν ότι είναι πραγματικό. Μου είπαν συγκεκριμένα ότι από το 2025 και για τα επόμενα χρόνια θα πληρώνουμε ετησίως πάνω από 800 εκατ. ευρώ για τον στρατιωτικό εξοπλισμό (Belhara κλπ).

Βούτυρο;

Αρα στο δίλημμα κανόνια ή στο βούτυρο, η επιλογή είναι κανόνια. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει από τις 20 Αυγούστου και μετά που οι προτάσεις της ΔΕΘ – από όλα τα υπουργεία – θα είναι πάνω στο τραπέζι και θα πρέπει να αρχίσουν να «τοποθετούνται» στο «καλάθι». Τι «χωράει» και τι όχι. Μύλος!

Επιφυλακτικοί

Γι΄ αυτό σας λέω για ότι ακούτε να είστε πολύ επιφυλακτικοί. Γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια – με τους «κορσέδες» που έχουν μπει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή….

«Χρόνια οστεομυελίτιδα»

Ξέρετε τι είναι η – μακριά από εμάς! – «χρόνια οστεομυελίτιδα»; Το εξήγησε χθες ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου – και πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας – κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στη Βουλή. Είναι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι στους γιατρούς! Οπως αντιλαμβάνεστε η σύγκρουση βρίσκεται σε εξέλιξη. Ταμείο θα γίνει αργότερα!

Ποιοι θα μείνουν;

Προ ημερών το έλεγε κυβερνητικός παράγων: «βάζουμε απέναντι τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους γιατρούς, τους δικηγόρους, τους λογιστές. Ολοι αυτοί έχουν στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία. Στο τέλος με ποιους θα μείνουμε;». Ελα μου ντε….

Επιτέλους

Εν τω μεταξύ μετά από αρκετές εβδομάδες «κυοφορίας» τελικώς ανακοινώθηκαν οι αλλαγές των γενικών γραμματέων. Από τους 63 υπάρχοντες γενικούς και ειδικούς γραμματείς αποχωρούν με «ευδόκιμο υπηρεσία» μόλις οι 19 – και 6 ακόμη που τοποθετούνται σε άλλα πόστα.

Η κυρία Αννα Στρατινάκη

Οπως η κυρία Αννα Στρατινάκη, η οποία δεν κατόρθωσε να «ευδοκίμήσει» κάτω από την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρία Νίκη Κεραμέως. Παρ΄ ολίγον να … «ξεραθεί»! Βρήκε «καταφύγιο» στο Συνήγορο του Καταναλωτή, αφού ο κ. Λευτέρης Ζαγορίτης αποχωρεί στο τέλος του Αυγούστου. Και διεσώθη!

Ειδικές συνθήκες!

Κι όπως ήταν αναμενόμενο τη «νύφη την πλήρωσαν» οι μεταγραφές από τον ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Πως λέμε «βγάζουμε φλας αριστερό και στρίβουμε δεξιά» ε, αυτό ακριβώς συνέβη και σε αυτή την αναδόμηση. Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει δοθείσης ευκαιρίας για τον κεντρώο προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας και παράλληλα «στέλνει άκλαφτους» τους «πασοκογενείς» κάνοντας τα «γλυκά μάτια» στη δεξιά! Είναι κι αυτός ένας τρόπος άσκησης της εξουσίας σε περίοδο «ειδικών συνθηκών» – δηλαδή στην περίοδο του 28,3%!

«Κλωτσοπατινάδα»

Στην Κουμουνδούρου η «κλωτσοπατινάδα» των στελεχών και η «απορρύθμιση» του κόμματος συνεχίζεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς! Αλλοι υποστηρίζουν ότι δεν ταιριάζει στην mentalite της κεντροαριστεράς η συμπεριφορά του βουλευτή Χανίων κ. Παύλου Πολάκη και πρέπει να τον πάρει στην «αγκαλιά» του ο «οξαποδώ». Κι άλλοι θεωρούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για τη διάλυση του κόμματος. Κι αυτό είναι ένα απλό επεισόδιο.

Διάσπαση;

Οι «δαιμονολογούντες» υποστηρίζουν ότι το πολεμικό κλίμα που επικρατεί θα καταλήξει σε νέα διάσπαση – τα σχετικά σενάρια κυκλοφορούν ήδη. Αυτή είναι η λογική κατάληξη της υψηλής πόλωσης. Και η άλλη πλευρά τονίζει πως έτσιο υπερασπίζεται την τιμή και τις αρχές του κόμματος.

Ο κ. Παύλος Πολάκης

Αυτό όμως που είναι γεγονός είναι πως στην αντιπαράθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη συμπυκνώνονται όλες οι υπάρχουσες αντιθέσεις εντός του κόμματος. Απλώς η περίπτωση του κ. Πολάκη είναι η αφορμή, για να επανέλθουν εκ νέου στο προσκήνιο. Βέβαια ο βουλευτής Χανίων είναι το μοναδικό στέλεχος που διαθέτει τόση ισχυρή επιρροή στην εκλογική βάση του κόμματος. Και γι΄ αυτό ακριβώς τον λόγο η σύγκρουση είναι τόσο ισχυρή. Πέραν των προσωπικών συμπαθειών ή αντιπαθειών!

Αργότερα

Πάντως επειδή ξέρω ότι ανησυχείτε, να σας ενημερώσω ότι η γραμματεία της ΚΟΕΣ δεν πρόκειται να συνεδριάσει μέχρι τις 17 – 18 Αυγούστου. Σε λίγο θα πιάσουν όλοι τις παραλίες. Πηγαίνουν να γεμίσουν τις «μπαταρίες» ο καθένας εκ των μελών της γραμματείας και να επανέλθουν πλήρεις δυνάμεων και «φορτσάτοι»! Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί στον τελευταίο μήνα πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Δηλαδή τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε μπορείτε να ασχοληθείτε με κάτι άλλο….

Επιστήμονες

Οπως επί παραδείγματι με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Που βέβαια ακόμη δεν κόβει πολλά εισιτήρια η εσωκομματική εκλογή προέδρου. Διότι αν μη τι άλλο οι «πασόκοι» διαθέτουν ένα εντυπωσιακό know how σε τέτοιους είδους αντιπαραθέσεις. Δεν πηγαίνουν με «μπρουτάλ» τρόπο «όλοι εναντίον όλων». Εχουν μία «επιστημονικότητα» στην αντιπαράθεση. Τους βλέπεις και τους χαίρεσαι….

Sports in

Και επίσημα «ερυθρόλευκος» ο Γιάρεμτσουκ

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Ουκρανού επιθετικού Ρόμαν Γιάρεμτσουκ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024