Αν οι υποκλοπές ήταν από μόνες τους σκάνδαλο, η συγκάλυψή τους, είναι ακόμα πιο σκανδαλώδης. Η προκλητική απόφαση αρχειοθέτησης της υπόθεσης του σκανδάλου των υποκλοπών από τον Άρειο Πάγο συγκλονίζει το πολιτικό σύστημα, προκαλώντας αλυσιδωτές αναταράξεις. Στις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των πολιτικών αρχηγών, προστίθενται οι καταγγελίες και τα δηκτικά σχόλια των βουλευτών.

Ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος, σχολίασε την απόφαση του Άρειου Πάγου να αρχειοθετήσει τις υποκλοπές με μια ανάρτηση στο X.  «Στο σκάνδαλο των υποκλοπών τίποτα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει πλέον», έγραψε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε τη ρήση που είχε πει όταν η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη: «Η εξουσία διαφθείρει, η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα»

Στη βουλή για τις υποκλοπές ο Νίκος Ανδρουλάκης

Η καυστική ανάρτηση του Παύλου Γερουλάνου έρχεται την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζει από το βήμα της Βουλής την υπόθεση της αρχειοθέτησης του σκανδάλου των υποκλοπών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως έχει δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του, έχει καταθέσει νέα προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών είπε ότι «σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, η μόνη ασφαλιστική δικλίδα για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών είναι οι θεσμικές εγγυήσεις από το κράτος δικαίου και τη Δικαιοσύνη».

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Είπε ότι «προσωπικά ακολούθησα και θα  συνεχίσω να ακολουθώ αυτόν τον δρόμο, μέχρι την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών και των παρακρατικών αυτών μεθοδεύσεων», και γι’αυτό το λόγο κατέθεσε νέα προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μέσω  της προσφυγής του ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και θύμα της παρακολούθησης από την ΕΥΠ, μέσω του λογισμικού Predator, ζητάει να εφαρμοστεί πλήρως και απαρέγκλιτα η απόφαση του ΣτΕ. Η απόφαση ορίζει να ενημερωθεί πλήρως ο ίδιος για τους τυπικούς λόγους της παρακολούθησής του. Μια απόφαση που όπως είπε ο Νϊκος Ανδρουλάκης, η ΕΥΠ αρνείται κατηγορηματικά να εφαρμόσει. «Αν μετά από 50 χρόνια αδιατάρακτης Δημοκρατίας τίθενται τέτοια ερωτήματα, τότε ο πολίτης τι είδους εμπιστοσύνη να έχει στο πολιτικό σύστημα;», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.