Τρίτη 30 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Υποκλοπές: «Η αρχειοθέτηση του σκανδάλου έχει και τη σφραγίδα του Αρείου Πάγου» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Υποκλοπές: «Η αρχειοθέτηση του σκανδάλου έχει και τη σφραγίδα του Αρείου Πάγου» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι υποκλοπές είναι «σκάνδαλο Μητσοτάκη-Γεωργιάδη» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Καυτηριάζει τη συγκάλυψη της υπόθεσης από την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Οι υποκλοπές είναι ένα σκάνδαλο που δεν θα μείνει στο αρχείο, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική-Συμμαχία. Με μια σκληρή ανακοίνωση καυτηριάζει την προκλητική απόφαση του Αρείου Πάγου να αρχειοθετήσει την υπόθεση.   Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνει λόγο για συγκάλυψη του σκανδάλου και υποβάθμιση του κύρους του ανώτατου δικαστικού θεσμού της χώρας. Προηγήθηκε η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, ότι με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές «κλονίστηκε η εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη».

«Η λογοδοσία για το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος, ούτε καν μιας παράταξης. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέει την αρχειοθέτηση του σκανδάλου με τις δημοσιογραφικές έρευνες για την υπόθεση της δολοφονίας Καραϊβάζ  – στην οποία όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ του Γιώργου Λαμπρόπουλου στο in υπάρχουν υπόγειες διασυνδέσεις με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τις υποκλοπές

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών -σκάνδαλο Μητσοτάκη και Δημητριάδη- δεν θα μείνει στο αρχείο», τονίζει  η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώντας την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.  Καταλήγει ότι η λογοδοσία για το σκάνδλο των υποκλοπών ειναι ζήτημα Δημοκρατίας, και ότι δεν μπορεί να γίνει με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία:

Το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει από σήμερα και τη σφραγίδα της ηγεσίας του Αρείου Πάγου. Η ελληνική Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο, όχι μόνο δεν διευκόλυνε τη διαλεύκανση του σκανδάλου, αλλά δεν απέτρεψε και τη συγκάλυψή του.

Η αρχειοθέτηση – και δη μέσω ενός απλού Δελτίου Τύπου της Εισαγγελέως του Α.Π- συνιστά απόφαση υποβάθμισης και ευτελισμού του κύρους ενός θεσμού που αποτελεί τον θεματοφύλακα της Δημοκρατίας.

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι η αρχειοθέτηση επισπεύσθηκε την ώρα που η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει νέα στοιχεία.

Την ώρα που μόλις είχε αποκαλυφθεί πως ένας στους 3 από εκείνους που είχαν πέσει θύμα παρακολούθησης του Predator, παρακολουθούνταν κι από την ΕΥΠ. Τα ίδια ακριβώς άτομα. Κι αυτό θεωρήθηκε ως «απλή σύμπτωση»;

Τα ερωτήματα για τις υποκλοπές δεν έχουν τέλος

Και τα ερωτήματα δεν έχουν τέλος: Κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο πως αρχηγοί κομμάτων, το μισό υπουργικό συμβούλιο, δημοσιογράφοι, αρχηγοί του στρατού κ.λπ. αποτελούσαν «εθνική απειλή», άρα ορθώς παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ. Γιατί και με ποιο τρόπο;
Πρέπει, λοιπόν, να μας εξηγήσουν γιατί μια σειρά ονομάτων αποτελούσαν εθνική απειλή.

Η αρχειοθέτηση του σκανδάλου των υποκλοπών πλήττει και τη διεθνή εικόνα της χώρας, η οποία τελεί υπό ευρωπαϊκό δικαστικό και πολιτικό έλεγχο για αυτό το μείζον θέμα.
Τα πολιτικά κόμματα, οι πολίτες, οι ανεξάρτητοι δικαστικοί λειτουργοί, οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ οφείλουμε να δώσουμε μάχη για την προστασία των δημοκρατικών μας θεσμών.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών – σκάνδαλο Μητσοτάκη και Δημητριάδη – δεν θα μείνει και δεν πρέπει να παραμείνει στο αρχείο.

Η δημοσιογραφική έρευνα θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις και η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, με μια άλλη δημοκρατική κυβέρνηση, θα αναγκάσει τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν. Η λογοδοσία για το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος, ούτε καν μιας παράταξης. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας, για αυτό άλλωστε από την πρώτη στιγμή κορυφαίοι πολιτικοί και νομικοί όλων των παρατάξεων το έθεσαν στον δημόσιο διάλογο, απαιτώντας τη διαλεύκανση του. Είναι πλέον φανερό ότι αυτή δεν μπορεί

Sports in

Πρόβλημα με τον Καλάθη στην Εθνική!

Με τη λήξη του αγώνα κόντρα στην Ισπανία ο Νικ Καλάθης πήγε στο νοσοκομείο λόγω έντονου πόνου στα δεξιά πλευρά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024