Τρίτη 30 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πατρίκης: «Διεκδικώ κάθε φάση, θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι»

Πατρίκης: «Διεκδικώ κάθε φάση, θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι»

Όσα ανέφερε ο Ανδρέας Πατρίκης για τη νίκη της Εθνικής Εφήβων απέναντι στη Δανία.

Ο Ανδρέας Πατρίκης ήταν από τους παίκτες της Εθνικής Εφήβων που έδωσαν τον τόνο από νωρίς στο παιχνίδι με τη Δανία. Έδωσε μάχες, τις κέρδισε και βοήθησε ώστε η ελληνική ομάδα να χτίσει από νωρίς μια σημαντική διαφορά. Κι αυτό σε έναν αγώνα στον οποίο η Ελλάδα έδειξε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο.

«Πιστεύω πως παίξαμε πιο ομαδικά και είχαμε διαφορετικό τρόπο σκέψης», τόνισε ο Πατρίκης απαντώντας στην ερώτηση για το τι άλλαξε στη σημερινή αναμέτρηση: «Κάτσαμε και μιλήσαμε όλοι μαζί, ως ομάδα και πιστεύω ότι ήταν κάτι που μας βοήθησε πολύ. Πιστεύω ότι το βρήκαμε και ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ.

Ακούμε συχνά για την αθλητικότητα, αλλά ο Πατρίκης έρχεται να ξεκαθαρίσει με τον τρόπο που παίζει κυρίως και χωρίς πολλά λόγια ότι η θέληση πολλές φορές νικά τα πάντα, κερδίζοντας μάχες στη ρακέτα ξανά και ξανά: «Βλέπω μόνο την μπάλα σε αυτές τις φάσεις. Θέλω μόνο την μπάλα. Διεκδικώ κάθε φάση, θέλω να πηγαίνω δυνατά σε κάθε περίπτωση και να κάνω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μου».

«Μπορούμε να είμαστε ακόμη καλύτεροι»

Ο ίδιος ήταν ένας από τους έξι διψήφιους παίκτες της Ελλάδας στον αγώνα με τη Δανία, δείχνοντας ότι υπάρχει πλουραλισμός στο κομμάτι αυτό: «Σίγουρα μπορούμε να συμβάλλουμε στην επίθεση. Ανάλογα με το παιχνίδι και τι σου δίνει, μπορεί να βγει διαφορετικός παίκτης μπροστά και να βοηθήσει την ομάδα. Στην άμυνα μπορούμε ακόμη να βελτιώσουμε πράγματα, μπορούμε να είμαστε ακόμη καλύτεροι, να είμαστε μπροστά στον αντίπαλό μας σε κάθε φάση, να σταματάμε τις επιθέσεις τους».

Σειρά έχει το Βέλγιο, το οποίο βρέθηκε στην δεύτερη θέση του Α’ Ομίλου με νίκες επί της Κροατίας (91-87) και της Τουρκίας (73-77) και μια ήττα από την Γερμανία (54-76). Στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα του Ευρωμπάσκετ: «Πιστεύω ότι μπορούμε να περάσουμε. Χρειάζεται να δείξουμε και πάλι ομαδικότητα, να μπούμε συγκεντρωμένοι και να πάρουμε την νίκη. Αν τα κάνουμε αυτά, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν».

Sports in

Και επίσημα «ερυθρόλευκος» ο Γιάρεμτσουκ

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Ουκρανού επιθετικού Ρόμαν Γιάρεμτσουκ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024