Παίκτης του Ολυμπιακού είναι με κάθε επισημότητα το Ρόμαν Γιάρεμτσουκ.

Οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ουκρανού επιθετικού από την Μπριζ, που ήρθε τη Δευτέρα (30/7) στην χώρα μας και αφού πέρασε τα απαραίτητα ιατρικά τεστ, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο.

Ο 28χρονος φορ, έχει αγωνιστεί επίσης σε Μπενφίκα, Βαλένθια, Ντιναμό Κιέβου και Γάνδη, έχοντας συνολικά 330 συμμετοχές σε επίπεδο συλλόγων, με 93 γκολ και 32 ασίστ στο ενεργητικό του.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 28χρονου επιθετικού, Ρόμαν Γιάρεμτσουκ. Ο διεθνής στράικερ γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1995, στο Lviv της Ουκρανίας.

Από την Karpaty Lviv εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Dynamo Kyiv, με την πρώτη ομάδας της οποίας αγωνίστηκε αφού πρώτα μεσολάβησε ο δανεισμός του στην Oleksandriya (17 συμμετοχές, έξι γκολ).

Το καλοκαίρι του 2017 αποκτήθηκε από την KAA Gent. Για τέσσερα χρόνια στην ομάδα του Βελγίου κατέγραψε 152 συμμετοχές και σημείωσε 61 γκολ, για να ακολουθήσει η μεταγραφή στη Benfica (47 συμμετοχές, 9 γκολ). Το καλοκαίρι του 2022 υπέγραψε στην Club Brugge, με την οποία αγωνίστηκε σε 32 παιχνίδια, πέτυχε έξι γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ.

Την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε έπαιξε στη Valencia (29 συμμετοχές, τέσσερα γκολ), με τη μορφή δανεισμού από την Club Brugge.

Ο Γιάρεμτσουκ είναι 58 φορές διεθνής με την εθνική Ουκρανίας, με την οποία αγωνίστηκε στο Euro 2024, σημειώνοντας το γκολ που έδωσε τη νίκη απέναντι στη Σλοβακία. Έχει σημειώσει συνολικά 16 γκολ με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, το οποίο έχει εκπροσωπήσει και σε επίπεδο U17, U18, U19, U20 και U21.

Ρόμαν, καλώς ήλθες στον Ολυμπιακό»