Μας το έκανε το δώρο ο Καναδάς με την Αυστραλία: Το «γύρισε» (93-83), νίκησε, προκρίθηκε. Και κυρίως; Μας έδωσε το δικαίωμα να ελπίζουμε και εμείς για μια θέση στην 8άδα. Αρκεί το μεσημέρι της Παρασκευής κόντρα στην Αυστραλία η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να δείξει τις πραγματικές της δυνατότητες.

Τι έγινε σήμερα λοιπόν; Εμείς ηττηθήκαμε από την Ισπανία με 77-84 και πέσαμε στο 0-2 μιας και στην πρεμιέρα χάσαμε από τον Καναδά. Και οι Καναδοί νίκησαν την Αυστραλία με 93-83.

Κάτι που έφερε αυτή την βαθμολογία:

1 Καναδάς 2-0 +17
2 Αυστραλία 1-1 +2
3 Ισπανία 1-1 -5
4 Ελλάδα 0-2 -14

Τι θέλουμε λοιπόν την τελευταία αγωνιστική;

1ο σενάριο: Να νικήσουμε την Αυστραλία με… μισό πόντο και η Ισπανία να επικρατήσει του Καναδά. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με τους Αυστραλούς και θα ελπίζει πως θα πάρει την πρόκριση ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

2ο σενάριο: Να νικήσουμε από 3 έως 9 πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με Αυστραλούς και Ισπανούς και θα ελπίζει πως θα προκριθεί ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

3ο σενάριο: Να νικήσουμε με 10 ή περισσότερους πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι δεύτερη (!) σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία.