Αυστραλία και Ελλάδα θα μονομαχήσουν το μεσημέρι της Παρασκευής (02/08, 14:30) στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ με στόχο την πρόκριση στα φάση των «8».

Ο Ντάντε Έξουμ μίλησε για την ήττα της ομάδας του από τον Καναδά που κράτησε ζωντανή τη «γαλανόλευκη» και για το ματς-τελικό με το συγκρότημα του Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το παιχνίδι με τον Καναδά: «Είναι ένα παιχνίδι με τρεξίματα και έτρεξαν τη σωστή στιγμή, ενώ εμείς δεν μπορούσαμε να απαντήσουμε. Ήμασταν αρκετά ενθουσιώδεις και προσπαθήσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Θα γίνουμε καλύτεροι από αυτό το ματς και μπορούμε να μάθουμε αρκετά. Νομίζω είναι καλύτερα να χάσεις από νωρίς παρά στο τέλος του αγώνα».

Για τον όμιλο: «Νομίζω όλοι στον όμιλο είναι καλοί. Όλοι στο τουρνουά είναι καλοί. Κάθε βράδυ, όλοι μπορούν να κερδίσουν. Όλα είναι για τη νίκη. Χάσαμε ένα ματς αλλά ελπίζω πως όταν θα πάμε στο ματς που δεν επιτρέπεται να το χάσουμε, θα είμαστε συγκεντρωμένοι».

Για το ματς με την Ελλάδα: «Αυτή η ήττα πονάει λίγο. Θα πάμε στο επόμενο ματς με το πλάνο μας και θα ελέγξουμε το παιχνίδι και θα φύγουμε με τη νίκη».

Για το ρόστερ της Ελλάδας: «Έπαιξα απέναντι σε αρκετούς παίκτες της Euroleague και ξέρω τι μπορούν να κάνουν και πως θα είναι. Πεινάνε για μία νίκη και για να μείνουν στο τουρνουά. Οπότε, πρέπει να είμαστε έτοιμοι».