Τρίτη 30 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αιγύπτια αθλήτρια ξιφασκίας αποκάλυψε ότι αγωνίστηκε όντας 7 μηνών έγκυος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αιγύπτια αθλήτρια ξιφασκίας αποκάλυψε ότι αγωνίστηκε όντας 7 μηνών έγκυος

Οι φετινοί Ολυμπιακοί αγώνες είναι συμπεριληπτικοί, αλλά κανείς δεν γνώριζε ότι μία από τις αθλήτριες ξιφασκίας αγωνιζόταν ενώ ήταν στον 7ο μήνα της εγκυμοσυνης της.

Όντας σε προχωρημένη εγκυμοσύνη αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι η  Αιγύπτια αθλήτρια ξιφασκίας Νάντα Χαφέζ, φτάνοντας μάλιστα στη 16η θέση στη διεθνή κατάταξη.

Η 26άχρονη Νάντα, η οποία είναι πρωταθλήτρια Αφρικής στην ξιφασκία, συμμετείχε φέτος για τρίτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αφού πέρασε πρώτα στη φάση των 32 αθλητριών, έκανε τη μεγάλη έκπληξη: Κατάφερε να αποκλείσει την αμερικανίδα Ταρτακόφσκι – η οποία βρισκόταν στη θέση 7 του ταμπλό ενώ η ίδια ήταν στην 26η.  Στη συνέχεια η Νάντα Χαφέζ, η οποία βρίσκεται στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της, αποκλείστηκε από την Κορεάτισα Γεόν.

Όταν ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στους αγώνες, αποκάλυψε ότι είναι έγκυος, με μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram

«Αυτό που μοιάζει σε σας σαν να είναι δύο παίκτες στο αγωνιστικό χώρο, στην πραγματικότητα ήταν τρεις! Ήμουν εγώ, η αντίπαλος μου και το μωρό μου που δεν έχει έρθει ακόμα στον κόσμο!», έγραψε η Νάντα στο Instragram.

«Το μωρό μου και εγώ είχαμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες προκλήσεις, τόσο σωματικές όσο και συναισθηματικές.

Το… rollercoaster της εγκυμοσύνης είναι από μόνο του σκληρό. Αλλά το να πρέπει να παλέψω για να ισορροπήσω τον αθλητισμό με την προσωπική μου ζωή δεν ήταν λιγότερο επίπονο, αν και άξιζε τον κόπο.

Γράφω αυτή την ανάρτηση για να πω ότι είμαι γεμάτη περηφάνια, που κατάφερα να διασφαλίσω τη θέση μου στη φάση των 16 φιναλίστ!

Είμαι τυχερή που μοιράστηκα την εμπιστοσύνη του συζύγου μου και της οικογένειάς μου για να μπορέσω να φτάσω μέχρι ως εδώ.

Οι συγκεκριμένοι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν διαφορετικοί- Τρεις φορές *Ολυμπιονίκης* αλλά αυτή τη φορά κουβαλώντας έναν μικρό Ολυμπιονίκη!»

Ολυμπιακοί αγώνες και γονεϊκότητα

Οι διοργανωτές  των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων έχουν προνοήσει για τους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίζονται έχοντας μαζί τους και τα παιδιά τους. Μάλιστα έχουν δημιουργήσει βρεφονηπιακό σταθμό μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό.  Όμως η γενναία απόφαση της Χάφεζ να αγωνιστεί όντας έγκυος, και μάλιστα στον 7ο μήνα, πηγαίνει το συνδυασμό μητρότητας και πρωταθλητισμού ένα βήμα παραπέρα. Για πολλές γυναίκες ειναι παράδειγμα προς μίμηση, αν και όπως παραδέχθηκε η ίδια πρόκειται για μια επώδυνη και κουραστική προσπάθεια.

Sports in

Παρίσι 2024: Αθλητής έχασε τον αγώνα του επειδή καθυστέρησε το λεωφορείο

Αθλητής πήρε κανονικά το λεωφορείο για να πάει στον αγώνα του, αλλά ο οδηγός δεν ακολούθησε το συνηθισμένο δρόμο με αποτέλεσμα να χαθεί και να καθυστερήσει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024