Σε ένα παιχνίδι που κράτησε για σχεδόν τρεις ώρες Μαρία Σάκκαρη και Μάρτα Κόστιουκ έδωσαν μια τεράστια μάχη, με την Ουκρανή εν τέλει να επικρατεί με 2-1 και να παίρνει εκείνη την πρόκριση για τα προημιτελικά του τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ελληνίδα τενίστρια παρότι προηγήθηκε στα σετ, είδε την αντίπαλό της να παίρνει το τάι μπρέικ στο δεύτερο σετ, ενώ στο τέλος κάποια λάθη της στοίχισαν για να έρθει η ήττα και ο αποκλεισμός.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ άσχημα για τη Σάκκαρη, η οποία είδε την αντίπαλό της να παίρνει άμεσα προβάδισμα με 3-0 στα γκέιμ και ένα μπρέικ. Η Ελληνίδα αθλήτρια πάντως δεν το έβαλε κάτω και με τρομερή απόδοση όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά πέρασε και με 5-3 μπροστά. Η Κόστιουκ μείωσε σε 5-4, αλλά η Σάκκαρη δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 6-4 και να περάσει μπροστά με 1-0 στα σετ.

Η μεγάλη μάχη στο δεύτερο σετ

Σε ένα παρόμοιο σκηνικό, η Ουκρανή άρχισε καλά και στο δεύτερο σετ αφού προηγήθηκε με 2-0, για να απαντήσει η Μαρία με δικό της μπρέικ για να κάνει το 2-2. Κάπου εκεί έλαβε χώρα ένα απίθανο σκηνικό, με τις δύο παίκτριες να παίρνουν γκέιμ μόνο από μπρέικ, παραμένοντας ισόπαλες με 4-4. Το… πράγμα γύρισε ξανά, με τις αθλήτριες να διατηρούν το σερβίς τους για το 6-6 και το τάι μπρέικ. Εκεί η Κόστιουκ ήταν ελάχιστα πιο ψύχραιμη και με 7-5 ισοφάρισε στα σετ σε 1-1.

Από μπρέικ σε μπρέικ και αποκλεισμός

Το τρίτο σετ άρχισε με ένα μπρέικ από κάθε πλευρά, με την Κόστιουκ να παίρνει το προβάδισμα με 3-1 χάρη σε ακόμα ένα. Η Σάκκαρη απάντησε και ισοφάρισε σε 3-3, ωστόσο η Ουκρανή κατάφερε να πάρει τα επόμενα δύο και να φτάσει στο 5-3. Η Μαρία βρέθηκε πίσω με 30-0 στο ένατο γκέιμ όμως μείωσε σε 5-4. Η Ουκρανή παρόλα αυτά απάντησε με μπρέικ και έφτασε στο 6-4 για το 2-1 στα σετ και τη νίκη.