O Xρήστου και η Γκουντούρα εκπροσωπούν την Ελλάδα της προσπάθειας και όχι των δικαιολογιών
Παρά την πίκρα της στιγμής και την απογοήτευση που έμειναν εκτός βάθρου και οι δύο δεν έψαξαν να βρουν δικαιολογίες.
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Πολύ κοντά στην κατάκτηση των δύο πρώτων μεταλλίων έφτασε η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι με τον Απόστολο Χρήστου και τη Δώρα Γκουντούρα που πλησίασαν αλλά δυστυχώς δε ανέβηκαν στο βάθρο.
Και οι δύο κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια όχι μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά όλα αυτά τα τρία χρόνια για να φτάσουν στο Παρίσι και να επιδιώξουν την επίτευξη του μεγάλου τους ονείρου, την κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου.
Παρά την πίκρα της στιγμής και την απογοήτευση που έμειναν εκτός βάθρου και οι δύο δεν έψαξαν να βρουν δικαιολογίες.
Χαρακτηριστικά η Δώρα είπε: «Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη διαιτησία ως δικαιολογία, θεωρώ ότι η διαιτησία είναι η δικαιολογία των αδύνατων. Εμένα το μετάλλιό μου δεν βρίσκεται εδώ, εμένα το μετάλλιο βρίσκεται κάθε ημέρα στην προπόνηση.Εκεί που πρέπει να μπαίνεις, να ξαναμπαίνεις και να παλεύεις με θεούς και δαίμονες».
Αν και θα μπορούσε να κάνει τα άδικες αποφάσεις «σημαία» και να πορευτεί με αυτή, η 5η Ολυμπιονίκης στο Παρίσι δεν ψάχνει για δικαιολογίες και λέει τα πράγματα με το όνομα τους.
Όπως το ίδιο κάνει και ο Απόστολος Χρήστου που δεν έμεινε στην κατάκτηση της 4ης θέσης, γιατί ήθελε μόνο το βάθρο.
«Τι είμαι 4ος, τι είμαι 8ος δεν με απασχολεί καθόλου. Ποια ιστορία; Τελικό μπήκα, το βήμα παραπάνω ήθελα να κάνω. Έχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή σε μία πισίνα, από αυτό ζω οπότε με στεναχωρεί. Είμαι χαρούμενος που κολύμπησα πιο γρήγορα από χθες αλλά μένει πίκρα, μένουν αυτά τα δύο κλάσματα που μου στέρησαν το μετάλλιο».
Δυστυχώς τόσο η Δώρα, όσο και ο Απόστολος αποτελούν μειοψηφία στην ελληνική κοινωνία. Σε μία χώρα που ο καθένας θέλει να δικαιολογηθεί ή να ρίξει αλλού τις ευθύνες για ένα λάθος ή για μία κακιά στιγμή, οι δύο σπουδαίοι αθλητές μας δίνουν το παράδειγμα.
Στέλνουν παντού μήνυμα ότι τις δύσκολες καταστάσεις πρέπει να τις αντιμετωπίζεις με θάρρος και με ειλικρίνεια και όχι να κρύβεσαι πίσω από δικαιολογίες και άλλα εμπόδια.
Μακάρι το μήνυμα τους να φτάσει σε κάποιους και να γίνουν περισσότεροι ειλικρινείς, πρώτα με τον εαυτό τους και μετά με τους υπόλοιπους!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις