Τρίτη 30 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τσιτσιπάς: «Έχω κάνει κάποιες τοποθετήσεις στο παρελθόν που ίσως δεν ήταν δίκαιες»

Τσιτσιπάς: «Έχω κάνει κάποιες τοποθετήσεις στο παρελθόν που ίσως δεν ήταν δίκαιες»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη συμπεριφορά του εντός κι εκτός court και τις εντάσεις.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη συμπεριφορά του εντός κι εκτός court, τη σχέση του με την Πάολα Μπαντόσα και τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του στα social media.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Ποιες είναι οι προσδοκίες σου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Είναι η διοργάνωση στην οποία ανυπομονώ να αγωνιστώ. Το προνόμιο του να αγωνίζεσαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι τεράστιο και το κάνω χωρίς προϋποθέσεις. Το οραματιζόμουν πάντα και είναι κάτι για το οποίο ανυπομονώ. Ελπίζω να κάνω ένα καλό ξεκίνημα και να γίνω ένα από τα φαβορί στη διάρκεια του τουρνουά. Το επιθυμώ πολύ και είμαι ενθουσιασμένος».

Γενικά όλοι οι Έλληνες παρακολουθούμε τα παιχνίδια σου, ειδικά όταν τα πας πολύ καλά σε κάποιο τουρνουά. Μερικές φορές λοιπόν έχουμε δει στιγμές έντασης στο γήπεδο. Είναι κάτι που συμβαίνει μέσα στην πίεση του αγώνα;

«Είμαστε άνθρωποι και πολλές φορές πρέπει να διαχειριστούμε στιγμές μεγάλης έντασης, πράγμα συνηθισμένο σε έναν αγώνα τένις. Θα υπάρχουν στιγμές πολύ ήρεμες, που θα παίζεις με έναν τρόπο ισορροπημένο και, ξαφνικά, αυτό αλλάζει και πρέπει να ανακτήσεις και να ξαναχτίσεις το παιχνίδι. Και μπορεί να προκύψουν απρόοπτες στιγμές με πολλή πίεση στην οποία πρέπει να ανταπεξέλθεις. Μερικές φορές μπορεί να μου βγει ένταση, όταν μου πουν οι γονείς μου πράγματα που δε θέλω εκείνη τη στιγμή να ακούσω, και αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να δουλεύουμε μαζί. Μιλάμε μετά τους αγώνες και προσπαθούμε να είμαστε καλά μαζί. Έχουν υπάρξει στιγμές για τις οποίες δεν είμαστε περήφανοι, όμως μέσα από αυτές προσπαθούμε να μάθουμε και να βρούμε τρόπους να μένω ήρεμος. Με βοηθούν να διαχειρίζομαι τις δύσκολες στιγμές της καριέρας μου αλλά και τις μεγάλες και όμορφες».

Υπάρχει πάντα από τον κόσμο και τα μέσα έντονο ενδιαφέρον σχετικά με τις αθλητικές σου επιδόσεις, και κορυφώθηκε τώρα λίγο αυτό και λόγω της σχέσης σου. Σε κάνει να νιώθεις επιπλέον πίεση, σε κάνει να νιώθεις άβολα, ή είναι και αυτό μέρος του παιχνιδιού;

«Το να έχω μία όμορφη και επιτυχημένη κοπέλα, όχι, δεν είναι μέρος του παιχνιδιού. Στην πραγματικότητα δεν είχα σκεφτεί ποτέ πως θα βγαίνω με τενίστρια και τώρα που το έχω νιώθω ευλογημένος. Έχουμε πολλά πράγματα να μάθουμε ο ένας από τον άλλον, αλλά και ο ένας στον άλλον, μαζί, σε αυτό το κοινό ταξίδι. Η κοπέλα μου έχει υποφέρει πολύ και έτσι μπόρεσα κι εγώ να δω πόσο ανθεκτικός είμαι στις δυσκολίες και στα προβλήματα της κοινής μας ζωής. Όμως πλέον αυτές τις ημέρες τις αφήσαμε πίσω μας. Έχει επανέλθει περισσότερο από κάθε άλλη φορά, και είμαι και εγώ σε μία πολύ καλή πνευματική κατάσταση γνωρίζοντας τι προτεραιότητες να βάλω και πώς να διαχειριστώ διάφορα πράγματα. Ελπίζω αυτά τα πράγματα να είναι πιο διαχειρίσιμα από μέρους μου, γιατί θέλω να ζω μία ισορροπημένη ζωή επιτυγχάνοντας σε ό,τι και αν κάνω, εντός και εκτός γηπέδων».

Στο παρελθόν πολλές από τις δημοσιεύσεις σου στα social media έγιναν αντικείμενο έντονου σχολιασμού. Έχεις μετανιώσει ενδεχομένως για κάτι που έχεις γράψει;

«Ναι, έχω μετανιώσει για κάποια. Είχα μία συζήτηση πρόσφατα σχετικά με κάποια post που είχα κάνει πριν μερικά χρόνια στο Twitter στα οποία ο κόσμος είχε αντιδράσει αρνητικά. Δεν είχα καταλάβει ότι κάποια πράγματα μπορεί να έχουν διαφορετική και διπλή σημασία. Ένιωσα πολύ άσχημα όταν συνειδητοποίησα την άλλη έννοια που μπορεί να είχαν αυτά που είχα γράψει και αναγκάστηκα να τα σβήσω. Φυσικά και απολογούμαι που έκανα κάτι τέτοιο. Έχω κάνει κάποιες τοποθετήσεις στο παρελθόν που ίσως δεν ήταν δίκαιες, δεν ήταν σωστά εκφρασμένες. Αλλά ξέρεις… είμαι και εγώ άνθρωπος και κάνω λάθη και γίνομαι καλύτερος μέσα από αυτά. Θα προσπαθήσω να κάνω λιγότερα στο μέλλον. Ξέρω ποιες είναι οι αξίες μου. Οι κοντινοί μου άνθρωποι ξέρουν τι εννοώ και πώς είμαι στη ζωή μου, πώς προσεγγίζω τα πράγματα που έχουν σημασία στη ζωή μου. Αλλά, ναι, αυτό πρέπει να το δείχνω και μέσα από τα social media».

Ποιες είναι οι λέξεις που θα επέλεγες για να σε περιγράψεις, εκτός γηπέδων;

«Θα έλεγα νομαδικός, γενναιόδωρος, δημιουργικός, αυθόρμητος, και αφοσιωμένος».

Όταν έχεις ελεύθερο χρόνο, πώς σου αρέσει να τον περνάς;

«Μου αρέσει πολύ να παίζω γκολφ. Είναι μία νέα δραστηριότητα που με ηρεμεί. Επίσης παίζω μπάσκετ, μου αρέσει να βλέπω ταινίες στο σινεμά, και μου αρέσουν τα water sports. Κάτι άλλο που κάνω είναι να παίρνω το αμάξι και να οδηγώ σε πιο ήσυχα μέρη, κοντά στην παραλία. Εκεί πηγαίνω για κολύμπι, ή σε κάποιο ωραίο εστιατόριο. Επίσης κάτι που έχει να κάνει με την εξερεύνηση και μου αρέσει είναι το περπάτημα στη φύση».

Μετά το Roland-Garros, όταν έφτασες στην Ελλάδα, βγαίνοντας από το αεροπλάνο και μυρίζοντας τον αέρα, είχες ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό σου, σα να λες «επιτέλους σπίτι». Τι σημαίνει για εσένα το να γυρνάς «σπίτι»;

«Είναι κάτι που μου λείπει. Η τελευταία φορά που ήρθα ήταν περίπου πριν οχτώ μήνες, οπότε το πρώτο πράγμα που ήθελα να κάνω μόλις τελείωσε το Roland-Garros ήταν να πάω σπίτι. Για εμένα στην Ελλάδα είναι οι ομορφότερες αναμνήσεις μου ως παιδί, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού. Έχω συνδέσει την Ελλάδα με τις καλοκαιρινές διακοπές. Με εντυπωσιάζει και με κάνει να νιώθω δημιουργικός το να είμαι στην Ελλάδα, να επισκέπτομαι καινα εξερευνώ νέα μέρη. Νιώθω σα να χρειάζομαι αυτή τη σύνδεση. Και χρειάζομαι και την αποσύνδεση ώστε να φρεσκάρω το μυαλό μου μετά από μία απαιτητική σεζόν που πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να φέρνω τα απαραίτητα αποτελέσματα και να είμαι στο υψηλό αυτό επίπεδο του αθλήματός μου».

Sports in

Παρίσι 2024: Αθλητής έχασε τον αγώνα του επειδή καθυστέρησε το λεωφορείο

Αθλητής πήρε κανονικά το λεωφορείο για να πάει στον αγώνα του, αλλά ο οδηγός δεν ακολούθησε το συνηθισμένο δρόμο με αποτέλεσμα να χαθεί και να καθυστερήσει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024