Τρίτη 30 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η DJ από τον υποτιθέμενο «Μυστικό Δείπνο» των Ολυμπιακών Αγώνων καταθέτει μήνυση για απειλές θανάτου

Η DJ από τον υποτιθέμενο «Μυστικό Δείπνο» των Ολυμπιακών Αγώνων καταθέτει μήνυση για απειλές θανάτου

«Έχει απειληθεί με θάνατο, βασανιστήρια και βιασμό και έχει επίσης γίνει στόχος πολλών αντισημιτικών, ομοφοβικών, σεξιστικών και χυδαίων προσβολών» δήλωσε η δικηγόρος της DJ Barbara Butch.

Η γαλλικής καταγωγής DJ Barbara Butch κατέθεσε μηνύσεις για τις απειλές κατά της ζωής της και άλλες προσβολές που δέχτηκε μετά τη συμμετοχή της σε ένα τμήμα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, το οποίο ορισμένοι θεώρησαν ως παρωδία του «Μυστικού Δείπνου» του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Συνήθως, οι γαλλικές δικαστικές αρχές εξετάζουν τέτοιες καταγγελίες και αποφασίζουν αν θα ξεκινήσουν επίσημη αστυνομική έρευνα

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής αρνήθηκε ότι ήταν εμπνευσμένο από τον πίνακα.

«Ποτέ δεν υπήρχε πρόθεση να δείξουν ασέβεια»

Η θύελλα της οργής για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού πήρε νομική διάσταση την Τρίτη, με μια DJ που εμφανίστηκε στο σόου να δηλώνει ότι ο δικηγόρος της θα καταθέσει μηνύσεις σχετικά με τον καταιγισμό απειλών και άλλων προσβολών που δέχτηκε το LGBTQ+ είδωλο στο διαδίκτυο στον απόηχο της τελετής.

Η δικηγόρος της Barbara Butch δήλωσε σε επιστολή που αναρτήθηκε στο Instagram της DJ ότι η Butch «έχει απειληθεί με θάνατο, βασανιστήρια και βιασμό και έχει επίσης γίνει στόχος πολλών αντισημιτικών, ομοφοβικών, σεξιστικών και χυδαίων προσβολών».

Ο ατζέντης της Butch επιβεβαίωσε στο Associated Press ότι ο λογαριασμός στο Instagram είναι της DJ.

Αν και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής Thomas Jolly έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν εμπνεύστηκε από τον «Μυστικό Δείπνο», οι επικριτές ερμήνευσαν μέρος της παράστασης ως διακωμώδηση του πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι που δείχνει τον Ιησού Χριστό και τους αποστόλους του.

Γάλλοι καθολικοί επίσκοποι και άλλοι ήταν μεταξύ εκείνων που δήλωσαν ότι οι χριστιανοί είχαν πληγωθεί και προσβληθεί. Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού δήλωσαν ότι «ποτέ δεν υπήρχε πρόθεση να δείξουν ασέβεια σε οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα».

Ο Jolly έχει πει ότι ένιωσε τη στιγμή ως γιορτή της διαφορετικότητας και ως φόρο τιμής στο γλέντι και τη γαλλική γαστρονομία.

«Επιθυμία μου δεν είναι να είμαι ανατρεπτικός, ούτε να κοροϊδέψω ή να σοκάρω», δήλωσε ο Jolly. «Πάνω απ’ όλα, ήθελα να στείλω ένα μήνυμα αγάπης, ένα μήνυμα ενσωμάτωσης και [δεν θέλω] καθόλου να διχάσω».

Η δήλωση της δικηγόρου της Butch, Audrey Msellati, ανέφερε ότι καταθέτει διάφορες μηνύσεις. Συνήθως, οι γαλλικές δικαστικές αρχές εξετάζουν τέτοιες καταγγελίες και αποφασίζουν αν θα ξεκινήσουν επίσημη αστυνομική έρευνα.

Η δήλωση ανέφερε ότι η Butch υπήρξε «στόχος μιας εξαιρετικά βίαιης εκστρατείας διαδικτυακής παρενόχλησης και δυσφήμισης».

*Με πληροφορίες από: France 24

Sports in

Αθλήτρια ξιφασκίας αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη

Οι φετινοί Ολυμπιακοί αγώνες είναι συμπεριληπτικοί, αλλά κανείς δεν γνώριζε ότι μία από τις αθλήτριες ξιφασκίας αγωνιζόταν ενώ ήταν στον 7ο μήνα της εγκυμοσυνης της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024