Τρίτη 30 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές στη Βενεζουέλα: Πλήθος αντιδράσεων για την επανεκλογή του

Εκλογές στη Βενεζουέλα: Πλήθος αντιδράσεων για την επανεκλογή του

Αυξάνονται οι αντιδράσεις εντός και εκτός των τειχών μετά την νίκη του Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές που έγιναν στη Βενεζουέλα

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εκλογών που έγιναν στη Βενεζουέλα και την επανεκλογή του Μαδούρο στον προεδρικό θώκο, υπάρχει ένα κύμα αντιδράσεων, τόσο μέσα στη χώρα, όσο και εκτός αυτής.

Πέραν των αντιδράσεων, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης,  Ματσάδο, διαβεβαίωσε την Δευτέρα πως η αντιπολίτευση μπορεί να «αποδείξει» τη «νίκη» του υποψηφίου της, του Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια, στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν προχθές Κυριακή.

Διεκδικεί τη νίκη η αντιπολίτευση

«Έχουμε τρόπο να αποδείξουμε την αλήθεια», είπε η κυρία Ματσάδο, επιμένοντας πως η αντιπολίτευση διαθέτει «απόδειξη» της νίκης της με «το 73%» των ψήφων. Σύμφωνα με την καταμέτρηση της αντιπολίτευσης, ο κ. Γκονσάλες Ουρούτια έλαβε 6,27 εκατ. ψήφους, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο 2,7 εκατομμύρια.

Οι δηλώσεις της κυρίας Ματσάδο, η οποία αποκλείστηκε από τη διαδικασία, έγιναν αφού το εθνικό εκλογικό συμβούλιο (CNE) ανακήρυξε νικητή των εκλογών τον πρόεδρο Μαδούρο, που σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση έλαβε πάνω από 51% των ψήφων, ενώ ο αντίπαλός του κ. Γκονσάλες Ουρούτια περί το 44%.

Διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα

«Τουλάχιστον ένας» άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια μιας από τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν χθες Δευτέρα σε διάφορες περιοχές της Βενεζουέλας έπειτα από την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο στις προχθεσινές προεδικές εκλογές, αποτέλεσμα που απορρίπτει η αντιπολίτευση, έκανε γνωστό η μη κυβερνητική οργάνωση Foro Penal, ειδικευμένη στη υπεράσπιση πολιτικών κρατουμένων.

«Τουλάχιστον ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε στην (πολιτεία) Γιαρακούι (βορειοδυτικά) και (άλλοι) 46 συνελήφθησαν» κατά τη διάρκεια των μετεκλογικών διαδηλώσεων και επεισοδίων σε διάφορες πολιτείες, ανέφερε η ΜΚΟ μέσω X.

Την Τετάρτη η συνεδρίαση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών

Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη ειδική συνεδρίαση του διαρκούς συμβουλίου του για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της Κυριακής στη Βενεζουέλα, όπου το εθνικό εκλογικό συμβούλιο ανακοίνωσε πως επανεξελέγη ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, αποτέλεσμα που απορρίπτει η αντιπολίτευση και αμφισβητούν κυβερνήσεις διαφόρων κρατών.

Η συνεδρίαση προγραμματίζεται να αρχίσει στις 15:00 (τοπική ώρα· στις 22:00 ώρα Ελλάδας) στην έδρα του περιφερειακού οργανισμού στην Ουάσιγκτον, κατόπιν αιτήματος 12 κρατών μελών του.

Η Ουρουγουάη δεν αναγνωρίζει τη νίκη του Μαδούρο

Ο ουρουγουανός υπουργός Εξωτερικών Ομάρ Παγκανίνι δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε χθες Δευτέρα στο CNN ότι η κυβέρνησή του δεν θα αναγνωρίσει «ποτέ» τη νίκη του Νικολάς Μαδούρο στις  προεδρικές εκλογές της Κυριακής στη Βενεζουέλα, καθώς η αντιπολίτευση ήταν αυτή που τις κέρδισε καθαρά, κατ’ αυτόν.

Το εθνικό εκλογικό συμβούλιο της Βενεζουέλας ανακήρυξε νικητή των εκλογών τον πρόεδρο Μαδούρο, αποτέλεσμα που η αντιπολίτευση και κυβερνήσεις διαφόρων χωρών απορρίπτουν.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα: Ο «κακός δαίμονας» και η… προσγείωση μετά το θαύμα

Ισπανία και Ελλάδα αναμετρώνται με στόχο τη νίκη που θα τις βάλει στο… κόλπο της πρόκρισης στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων – Τι λέει η προϊστορία των δύο ομάδων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024