Τρίτη 30 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Λίβανος: Το Λονδίνο καλεί τους Βρετανούς να φύγουν και να μην ταξιδέψουν εκεί

Λίβανος: Το Λονδίνο καλεί τους Βρετανούς να φύγουν και να μην ταξιδέψουν εκεί

Αναστέλλονται πτήσεις από και προς τη Βηρυττό

Η Βρετανία συνέστησε σήμερα στους πολίτες της να φύγουν από τον Λίβανο, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες για να αποτραπεί μια κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου μετά την πολύνεκρη επίθεση στο κατεχόμενο Γκολάν.

«Συμβουλεύουμε τους Βρετανούς πολίτες να αναχωρήσουν από τον Λίβανο και να μην ταξιδέψουν στη χώρα αυτή. Η κατάσταση εξελίσσεται γρήγορα», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι στην πλατφόρμα X.

Οι χώρες που εξέδωσαν προειδοποιήσεις

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εξέδωσε νέα ανακοίνωση σήμερα το βράδυ, σχετικά με την αποφυγή επισκέψεων στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και το Ιράν. Με το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή να ανεβαίνει επικίνδυνα τα τελευταία 24ωρα, όσο εντείνονται οι φόβοι για μια γενικευμένη σύγκρουση Ισραήλ-Χεζμπολάχ, το υπουργείο Εξωτερικών έκρινε σκόπιμο να υπενθυμίσει τις προγενέστερες συστάσεις του για τα ταξίδια στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ανάλογη προειδοποίηση έχει εκδώσει και η Γερμανία, καλώντας τους υπηκόους της να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αποφυγή επισκέψεων στο Ισραήλ, τον Λίβανο, τα παλαιστινιακά εδάφη και το Ιράν.

Ταυτόχρονα, έχουν ανασταλεί πτήσεις προς και από τη Βηρυτό. Η Air France και η θυγατρική της, Transavia France, ανέστειλαν σήμερα και αύριο τις πτήσεις τους από το αεροδρόμιο του Παρισιού «Σαρλ ντε Γκολ» προς τη Βηρυτό.

Παράλληλα, οι αεροπορικές εταιρείες Lufthansa, Swiss and Eurowings, του γερμανικού ομίλου Lufthansa, αναστέλλουν και εκείνες τις πτήσεις τους από και προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου μέχρι τις 5 Αυγούστου εξαιτίας των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ομίλου.

Sports in

Αιχμές για τη διαιτησία από την Γκουντούρα – Έξαλλος ο προπονητής της: «Είναι σκάνδαλο» (vids)

Τόσο η Δώρα Γκουντούρα, όσο και ο προπονητής της, Θανάσης Δελενίκας, είχαν παράπονα από την αντιμετώπιση από τη διαιτησία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024