Αναδρομή στην τρομακτική στιγμή της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ στη χθεσινή συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Laura Ingraham του Fox News.

O υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ γλίτωσε οριακά από τον θάνατο όταν ένας 20χρονος άνοιξε πυρ εναντίον του, ενόσω εκείνος έδινε δημόσια ομιλία σε συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.

Η σφαίρα τελικά πέτυχε τον Τραμπ στο πάνω μέρος του δεξιού αυτιού του.

Εχθές, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε και στην πρώτη αντίδραση που είχε η σύζυγός του Μελάνια στο τρομακτικό συμβάν. Σημειώνεται πως εκείνη δεν ήταν παρούσα στην ομιλία του, αλλά όπως είπε ο ίδιος τον έβλεπε ζωντανά μέσω τηλεόρασης.

Βίντεο με τη στιγμή των πυροβολισμών:

«Δεν μπορεί να μιλήσει καν γι’ αυτό»

«Παρακολουθούσε. Παρακολουθούσε ζωντανά. Ήταν παντού. Ήταν στην τηλεόραση», είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος στην Ingraham.

Ο υποψήφιος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι η σύζυγός του εξακολουθεί να δυσκολεύεται να μιλάει για την απόπειρα δολοφονίας.

«Δεν μπορεί καν να μιλήσει γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι πιστεύει πως αυτό είναι ενδεικτικό των συναισθημάτων της Μελάνια για εκείνον.

«Δεν πειράζει, αυτό σημαίνει ότι της αρέσω, με αγαπάει. Θα μπορούσε να μιλάει ελεύθερα γι’ αυτό, δεν είμαι τόσο σίγουρος για το τι είναι καλύτερο. Είτε της αρέσω είτε με αγαπάει, αυτό είναι ωραίο», συμπλήρωσε.

Η απόπειρα δολοφονίας προκάλεσε μια οργισμένη έρευνα για το πώς ένας επίδοξος δολοφόνος μπόρεσε να πλησιάσει τόσο κοντά σε έναν υποψήφιο πρόεδρο ενώ έφερε όπλο.

Ο 20χρονος δράστης ονόματι Τόμας Κρουκς είχε ανέβει σε μια ταράτσα κρατώντας ένα τουφέκι AR-15, με την ταράτσα να έχει καθαρή θέα πάνω από τη σκηνή όπου ο Τραμπ έδινε την ομιλία του.

Η Μυστική Υπηρεσία δέχθηκε έντονη κριτική για τον χειρισμό της επίθεσης, με τους πράκτορες να επιτρέπουν ακόμη και στον Τραμπ να παραμείνει σε υπερυψωμένη θέση για να υψώσει τη γροθιά του προς το πλήθος.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ επαίνεσε τους πράκτορες παρά τον κακό χειρισμό της κατάστασης.