Τρίτη 30 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ντόναλντ Τραμπ: Κατάθεση στο FBI για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του

Ντόναλντ Τραμπ: Κατάθεση στο FBI για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του

Ο Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε να καταθέσει στο FBI και να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του

Ο Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησε να απαντήσει σε ερωτήσεις του FBI στο πλαίσιο της έρευνας για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ.

Το FBI δεν ανακοίνωσε ημερομηνία για τη συνέντευξη, αλλά δήλωσε ότι θα είναι «μια τυπική συνέντευξη θύματος που κάνουμε για κάθε άλλο θύμα εγκλήματος».

Πρόσφατα δημοσιευμένα στον Τύπο sms αποκάλυψαν ότι ο 20χρονος εντοπίστηκε από τις τοπικές αρχές περισσότερα από 90 λεπτά πριν από τους πυροβολισμούς

«Θέλουμε να πάρουμε την οπτική του γωνία για όσα παρατήρησε», δήλωσε ο ειδικός πράκτορας του FBI Κέβιν Ρότζεκ.

Αναζητώντας το κίνητρο

Παρά την εξέταση πληθώρας αποδεικτικών στοιχείων, οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει το κίνητρο που θα εξηγούσε γιατί ο Τόμας Μάθιου Κρουκς άνοιξε πυρ στις 13 Ιουλίου, αναφέρει το BBC.

Αριστερά ο Τόμας Μάθιου Κρουκς

Εν τω μεταξύ, πρόσφατα δημοσιευμένα στον Τύπο sms αποκάλυψαν ότι ο 20χρονος εντοπίστηκε από τις τοπικές αρχές περισσότερα από 90 λεπτά πριν από τους πυροβολισμούς – πολύ νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως.

Τα μηνύματα που περιήλθαν στην κατοχή των New York Times και του ABC News θα προστεθούν στον κατάλογο των αστοχιών ασφαλείας που προηγήθηκαν της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ.

Τη Δευτέρα, το FBI δήλωσε ότι οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Κρουκς διεξήγαγε «προσεκτικό σχεδιασμό» πριν από τη συγκέντρωση της 13ης Ιουλίου και κατέβαλε «σημαντικές προσπάθειες» για να αποκρύψει τις δραστηριότητές του.

Τα κενά ασφαλείας

Η διευθύντρια της Secret Service, Kimberly Cheatle παραιτήθηκε αφού παραδέχθηκε τις αποτυχίες της.

Την ημέρα των πυροβολισμών, η Secret Service ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια εντός μιας περιφραγμένης περιοχής και οι τοπικές αρχές επιβολής του νόμου ήταν υπεύθυνες για τις περιοχές πέραν αυτής.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν υπήρξε αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ τους.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον και ο ηγέτης της μειοψηφίας Χέικιμ Τζέφρις ανακοίνωσαν επίσης 13 μέλη μιας διακομματικής ειδικής ομάδας που θα διερευνήσει την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ.

Στην επιτροπή -η οποία αποτελείται από επτά Ρεπουμπλικάνους και έξι Δημοκρατικούς- συμμετέχουν ο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Κέλι από την Πενσιλβάνια, στην περιφέρεια του οποίου ανήκει το Μπάτλερ, και ο Μαρκ Γκριν από το Τενεσί, πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας.

Ο εκτελών χρέη διευθυντή της Secret Service Ρόναλντ Ρόου και ο αναπληρωτής διευθυντής του FBI Πολ Αμπέιτ θα εμφανιστούν σε ξεχωριστή ακρόαση ενώπιον της επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας και Κυβερνητικών Υποθέσεων της Γερουσίας την Τρίτη.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα: Ο «κακός δαίμονας» και η… προσγείωση μετά το θαύμα

Ισπανία και Ελλάδα αναμετρώνται με στόχο τη νίκη που θα τις βάλει στο… κόλπο της πρόκρισης στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων – Τι λέει η προϊστορία των δύο ομάδων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024