Τρίτη 30 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόβλεψη για καταιγίδες το απόγευμα στο Παρίσι – Ανησυχία για τη διεξαγωγή αθλημάτων

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόβλεψη για καταιγίδες το απόγευμα στο Παρίσι – Ανησυχία για τη διεξαγωγή αθλημάτων

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι σίγουρα δεν έχουν σύμμαχο τον καιρό

Καταιγίδες αναμένονται μετά τις 18:00 στο Παρίσι, όπου διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, σύμφωνα με την πρόβλεψη της γαλλικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Οι βροχοπτώσεις ενδέχεται να επηρεάσουν τη διεξαγωγή πολλών αθλημάτων που λαμβάνουν χώρα σε ανοιχτούς χώρους και είναι προγραμματισμένα για σήμερα το απόγευμα.

Ωστόσο η κυριότερη ανησυχία αφορά και πάλι τον Σηκουάνα όπου ήδη αθλήματα κολύμβησης και οι σχετικές προπονήσεις πάνε από αναβολή σε αναβολή, καθώς τα ύδατα κρίνονται ακατάλληλα μετά από μετρήσεις.

Ενόψει της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων η Γαλλία ξόδεψε 1,4 δισ. ευρώ για να βελτιώσει την ποιότητα του νερού στον Σηκουάνα

Μία νέα μεγάλη νεροποντή μπορεί να επιβαρύνει επιπλέον την καταλληλόλητα των υδάτων του ποταμιού του Παρισιού.

Η προσπάθεια να αναδειχτεί ο Σηκουάνας

Ενόψει της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων η Γαλλία ξόδεψε 1,4 δισ. ευρώ για να βελτιώσει την ποιότητα του νερού στον Σηκουάνα ενώ είχαν εκφραστεί αρκετές αμφιβολίες για το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα.

Ωστόσο το Παρίσι επέμεινε και ο επικεφαλής της διοργανωτικής επιτροπής Τόνι Εστανγκέ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι εξακολουθεί να είναι «πολύ σίγουρος» ότι τα κολυμβητικά αγωνίσματα στον Σηκουάνα θα πραγματοποιηθούν.

Η δήμαρχος του Παρισιού μάλιστα ήταν από αυτούς που βούτηξαν στα νερά του Σηκουάνα για να αποδείξουν ότι το νερό είναι ασφαλές.

Πόλεμος νεύρων για τους αθλητές

Ωστόσο οι αθλητές δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αγωνιστούν. Μετά την καταρρακτώδη βροχή στην τελετή έναρξης οι μετρήσεις στον Σηκουάνα δείχνουν ότι η ρύπανση είναι πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Η προπόνηση των τριαθλητών στην κολύμβησης ακυρώθηκε την Κυριακή και τη Δευτέρα, ενώ στη συνέχεια αναβλήθηκε ο αγώνας των ανδρών, ο οποίος επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με δήλωση των υπεύθυνων της διεξαγωγής του αγωνίσματος «οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στον Σηκουάνα σήμερα αποκάλυψαν ότι η ποιότητα του νερού δεν παρείχε επαρκείς εγγυήσεις για να επιτρέψει τη διεξαγωγή της εκδήλωση», συμπληρώνοντας ότι «παρά τη βελτίωση των επιπέδων ποιότητας του νερού, οι μετρήσεις σε ορισμένα σημεία της αγωνιστικής διαδρομής εξακολουθούν να είναι πάνω από τα αποδεκτά όρια».

Η κολυμβήτρια αγώνων στην ανοιχτή θάλασσα, Λία Κρισπ, απηχώντας τις απόψεις πολλών συναθλητών της δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ελπίζει να υπάρχει ένα «σχέδιο Β», σε περίπτωση που οι μετρήσεις στο Σηκουάνα δεν αποδειχθούν ασφαλείς για τους αθλητές.

Sports in

Πρόβλημα με τον Καλάθη στην Εθνική!

Με τη λήξη του αγώνα κόντρα στην Ισπανία ο Νικ Καλάθης πήγε στο νοσοκομείο λόγω έντονου πόνου στα δεξιά πλευρά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024