Στα 46 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Erica Ash, πιο γνωστή για τη συμμετοχή της στο «Scary Movie».  Η μητέρα της Erica Ash, Diann Ash, ανακοίνωσε τον θάνατό της.

«Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο της αγαπημένης μας κόρης, αδερφής και φίλης Erica Ash (1977-2024). Μετά από μια μακρά και θαρραλέα μάχη με τον καρκίνο, έφυγε ειρηνικά περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους της.

«Η Erica ήταν μια καταπληκτική γυναίκα και ταλαντούχος entertainer που άγγιξε αμέτρητες ζωές με το έντονο πνεύμα, το χιούμορ και το γνήσιο κέφι της για ζωή. Η μνήμη της θα ζει αιώνια στις καρδιές μας.

Προς τιμήν της μνήμης της Erica, η οικογένεια ζητά να γίνουν δωρεές στο Ίδρυμα για τον Καρκίνο Susan G. Komen ή στο Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Μαστού της επιλογής σας. Είμαστε ευγνώμονες για τις ευγενικές εκφράσεις αγάπης και υποστήριξης κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

«Θα ήταν πάντα εκεί… τώρα έφυγε»

Η καλή φίλη της Erica και συνάδελφος κωμικός Loni Love ήταν η πρώτη που επιβεβαίωσε την είδηση σε ένα αφιέρωμα στο Instagram. «Θα έβαζε όλο της το είναι στη δουλειά της. Θα ήταν πάντα εκεί… τώρα έφυγε… τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους θαυμαστές της».

View this post on Instagram

A post shared by Loni Love (@comiclonilove)

Ενώ η Erica Ash γεννήθηκε στη Φλόριντα, έζησε σε διάφορες τοποθεσίας μεγαλώνοντας, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, καθώς οι γονείς της ήταν και οι δύο στρατιωτικοί. Ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός σε μια σχολή τεχνών στην Ατλάντα στη Georgia… όπου έμεινε για το κολέγιο όταν φοίτησε στο πανεπιστήμιο Emory.

Η πρώτη μεγάλη εμφάνιση της Erica Ash ήταν στο «The Big Gay Sketch Show» στο οποίο είχε την παραγωγή η Rosi O’Donnell. Εμφανίστηκε στο σόου μαζί με τους Colman Domingo, Kate McKinnon, Stephen Guarino και άλλους.

Στη συνέχεια μπήκε στο «MadTV» στη 14η και τελευταία σεζόν του 2008. Άλλες αξιοσημείωτες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές της εμφανίσεις περιλαμβάνουν τα «Real Husbands of Hollywood», «In Contempt», «Scary Movie V», «Uncle Drew» και «We Have a Ghost».