Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
O Πίκατσου… μαγνητίζει ακόμα – Γιατί οι millennials επενδύουν σε pokemon

O Πίκατσου… μαγνητίζει ακόμα – Γιατί οι millennials επενδύουν σε pokemon

Tα Pokemon έχουν αποδειχθεί ότι έχουν διαρκή απήχηση, με τους θαυμαστές όλων των ηλικιών να συνεχίζουν να ελκύονται από τα πολύχρωμα πλάσματα

Tα τελευταία χρόνια, υπήρξε ένα κύμα ενδιαφέροντος για τα συλλεκτικά Pokemon, οδηγούμενο σε μεγάλο βαθμό από millennials που μεγάλωσαν με το franchise τη δεκαετία του 1990, σύμφωνα με το Βusiness Insider.

Αυτή η αναζωπύρωση έδωσε νέα πνοή στη βιομηχανία συλλεκτικών ειδών, στην οποία κυριαρχούσαν εδώ και καιρό παραδοσιακά αντικείμενα όπως κάρτες μπέιζμπολ και γραμματόσημα.

Tα Pokemon έχουν αποδειχθεί ότι έχουν διαρκή απήχηση, με τους θαυμαστές όλων των ηλικιών να συνεχίζουν να ελκύονται από τα πολύχρωμα πλάσματα και το συναρπαστικό παιχνίδι. Αυτό μεταφράστηκε σε μια ακμάζουσα αγορά για κάρτες Pokémon, παιχνίδια και άλλα αναμνηστικά, με ορισμένα αντικείμενα να πωλούνται για δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

Τρέλα για Pokemon στους millennials

Oι millennials ανεβάζουν τις τιμές και δημιουργούν φρενίτιδα γύρω από τα συλλεκτικά Pokemon. Σε μια βιομηχανία όπου οι κάρτες του μπέιζμπολ ήταν κάποτε βασιλιάς, τα Pokemon έχουν πλέον αναδειχθεί ως σημαντικός παίκτης, με τους συλλέκτες να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν παραπάνω για σπάνια και ιδιαίτερα περιζήτητα αντικείμενα.

Noσταλγία

Μέρος της γοητείας των συλλεκτικών Pokemon για τους millennials είναι ο παράγοντας νοσταλγίας. Πολλοί από αυτούς τους συλλέκτες μεγάλωσαν παίζοντας βιντεοπαιχνίδια Pokemon, παρακολουθώντας την τηλεοπτική εκπομπή και ανταλλάσσοντας κάρτες με τους φίλους τους. Η κατοχή σπάνιων και πολύτιμων αντικειμένων Pokemon τους επιτρέπει να επανασυνδεθούν με την παιδική τους ηλικία και να ξαναζήσουν όμορφες αναμνήσεις.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπαιξαν επίσης σημαντικό ρόλο στην τροφοδότηση της αναγέννησης των Pokemon. Πλατφόρμες όπως το Instagram και το TikTok έχουν διευκολύνει τους συλλέκτες να συνδέονται μεταξύ τους, να επιδεικνύουν τα πολύτιμα υπάρχοντά τους και να ενημερώνονται για τις τελευταίες τάσεις στον κλάδο. Αυτή η αίσθηση της κοινότητας βοήθησε να αυξηθεί το ενδιαφέρον και η ζήτηση για συλλεκτικά Pokemon.

Eπένδυση

Για κάποιους millennials, η συλλογή αντικειμένων Pokemon δεν είναι απλώς ένα χόμπι, αλλά και μια έξυπνη επένδυση. Με τις τιμές να εκτοξεύονται τα τελευταία χρόνια, πολλοί συλλέκτες βλέπουν τα Pokemon ως μια προσοδοφόρα ευκαιρία για να κερδίσουν χρήματα και ενδεχομένως να δημιουργήσουν πλούτο.

Διαχρονική η δημοφιλία

Η αναγέννηση των Pokémon στη βιομηχανία συλλεκτικών ειδών είναι απόδειξη της διαρκούς ελκυστικότητας του franchise και του πάθους των θαυμαστών του. Οι Millennials έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των τιμών και στη δημιουργία μιας ζωντανής αγοράς για αντικείμενα Pokémon, με ορισμένους συλλέκτες να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για σπάνια κομμάτια. Καθώς το ενδιαφέρον για τα Pokémon συνεχίζει να αυξάνεται, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς εξελίσσεται η βιομηχανία και ποιες νέες ευκαιρίες αναδύονται τόσο για συλλέκτες όσο και για επενδυτές.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Τα 135 εκατ ευρώ της Παρί για το δίδυμο Ράμος/Νέβες και το «κοινό» με τους Κωστούλα και Μουζακίτη…

Στα 70 εκατ ευρώ η μεταγραφή του Ζοάο Νέβες από τη Μπενφίκα στην Παρί. Δηλαδή 5 εκατ ευρώ περισσότερα από εκείνα που της κόστισε η απόκτηση του Γκονζάλο Ράμος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024