Το περασμένο Σαββατοκύριακο θα μείνει αξέχαστο για τους θαυμαστές των superheroes movies και ιδιαίτερα για όσους βρέθηκαν στο Comic Con στο Σαν Ντιέγκο. Ο λόγος είναι ένας: η επανεμφάνιση του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. στο σύμπαν της Marvel.

Ο 59χρονος superstar του Χόλιγουντ είχε ενσαρκώσει για 11 χρόνια και σε δέκα ταινίες τον Iron Man, ενώ είναι ήδη και ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός της Marvel. Η πορεία του ως Τόνι Σταρκ έληξε ένδοξα  το 2019 στο φιλμ «Avengers: Endgame», όπου έσωσε την ανθρωπότητα και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ωστόσο, το περασμένο Σαββατοκύριακο, κατά την παρουσίαση της επερχόμενης ταινίας «Fantastic Four» ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. έκανε την επανεμφάνισή του στο MCU, μόνο που αυτή τη φορά θα τον δούμε ως τον κακό Doctor Doom. Φυσικά η παρουσία του σκόρπισε ενθουσιασμό στους θαυμαστές των superheroes movies, αλλά και στα αφεντικά της Marvel, που ελπίζουν ότι η επιστροφή του θα επαναφέρει στις παραγωγές τους λίγο από αίγλη που χάθηκε με το τέλος των original Avengers.

Και, φυσικά, ενθουσίασε και τους λογιστές του αστέρα του Χόλιγουντ. Όπως έγινε γνωστό, η συμφωνία του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. με τη Marvel θα του αποφέρει περισσότερα από 80 εκ. δολάρια, ενώ θα έχει και μερίδιο από τα έσοδα του φιλμ στο box office. Με λίγα λόγια, η τελική επιταγή που θα λάβει, αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ τα 100 εκ. δολάρια.

Η συμφωνία του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. με τη Marvel θα του αποφέρει περισσότερα από 80 εκ. δολάρια, ενώ θα έχει και μερίδιο από τα έσοδα του φιλμ στο box office

Να σημειωθεί ότι τόσα ήταν τα χρήματα που κέρδισαν ο Τομ Κρουζ για το «Top Gun: Maverick» και ο Γουίλ Σμιθ για το «Man in Black 3», οι οποίοι έως τώρα μοιράζονταν στις περισσότερες λίστες την πρώτη θέση για τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς όλων των εποχών.

Πάντως, η Marvel δεν θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη μόνο για τον σούπερ σταρ του Χόλιγουντ. Όπως έγινε γνωστό, πίσω από τις δύο νέες ταινίες των Avengers θα βρούμε τα αδέρφια Άντονι και Τζο Ρούσο, οι οποίοι επιστρέφουν κι αυτοί στο MCU για 80 εκ. δολάρια, με τις φήμες να λένε ότι τους ζήτησε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. τονίζοντας πως «είναι οι μόνοι με τους οποίους μπορώ να δουλέψω».