Η Σιμόν Μπάιλς, 27 ετών, δημοσίευσε στο X (γνωστό ως Twitter), την Τετάρτη 31 Ιουλίου, ότι η Σκίνερ – με την οποία αγωνίστηκε μαζί στην ομάδα των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Τόκιο το 2020 – την είχε μπλοκάρει στο Instagram. Η Μπάιλς έγραψε: «ουπς με μπλόκαραν», προσθέτοντας διάφορα emojis.

Η Τζόρνταν Τσάιλς, η οποία συμμετέχει στην ομάδα ενόργανης γυμναστικής γυναικών των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 μαζί με την Μπάιλς, μοιράστηκε μια φωτογραφία με κάποιον που κρατάει ένα τηλέφωνο στα Instagram Stories της περίπου την ίδια ώρα.

«Παρερμηνεύτηκαν»

Στη λήψη της 23χρονης, ένα τηλέφωνο δείχνει το προφίλ του Instagram της Σκίνερ, το οποίο είναι κενό και φέρει την εξής σήμανση: «δεν υπάρχουν ακόμα δημοσιεύσεις».

Το δράμα χρονολογείται από τον Ιούνιο, όταν η 27χρονη Σκίνερ δήλωσε σε ένα βίντεο στο YouTube που έχει πλέον διαγραφεί ότι αισθάνεται ότι οι αθλήτριες που επιλέχθηκαν για την ομάδα του 2024 «δεν έχουν την εργασιακή ηθική». Στο βίντεο πρόσθεσε: «Εκτός από τη Σιμόν, αισθάνομαι ότι το ταλέντο και το επίπεδο δεν είναι όπως παλιά».

Η Σκίνερ δήλωσε στη συνέχεια ότι τα σχόλιά της «παρερμηνεύτηκαν». Σε μια απάντηση στα Instagram Stories της στις 3 Ιουλίου, η Σκίνερ υποστήριξε ότι «πολλά από τα πράγματα» για τα οποία μίλησε στο βίντεο στο YouTube «δεν αφορούσαν πάντα απαραίτητα την τωρινή ομάδα, επειδή αγαπώ και υποστηρίζω όλα τα κορίτσια που τα κατάφεραν και είμαι πολύ περήφανη για αυτά».

Αργότερα εξέδωσε επίσημη δήλωση στο PEOPLE μέσω του αντιπροσώπου της, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Θέλω να ζητήσω επίσημα συγγνώμη από την ομάδα των ΗΠΑ και τη κοινότητα για τα σχόλιά μου κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων μου στο YouTube για τις Ολυμπιακές δοκιμασίες γυμναστικής».

View this post on Instagram

A post shared by Simone Biles (@simonebiles)

«Έλλειψη ταλέντου, τεμπέληδες, ολυμπιονίκες»

Την Τρίτη 30 Ιουλίου, η Μπάιλς, η Τσάιλς και οι συναθλήτριές τους, Σούνι Λι, Χέσλι Ριβέρα και Τζέιντ Κάρεϊ, κέρδισαν το χρυσό στο ομαδικό όλων των αγωνισμάτων γυναικών. Η Μπάιλς έγινε επίσης η πιο πολυβραβευμένη αθλήτρια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Λίγες ώρες αργότερα, η Μπάιλς δημοσίευσε μια φωτογραφία της ομάδας που πανηγυρίζει στο Instagram, γράφοντας στη λεζάντα: «Έλλειψη ταλέντου, τεμπέληδες, ολυμπιονίκες». Πολλοί ερμήνευσαν το σημείωμα της Μπάιλς ως σπόντα προς την Σκίνερ.

Η Σκίνερ δεν έχει απαντήσει ακόμη δημόσια σε καμία από τις νέες αντιδράσεις σχετικά με τα αρχικά της σχόλια. Ωστόσο, δημοσίευσε μια φωτογραφία της ομάδας του 2024 από τους Αγώνες με πολλά emojis καρδιάς στο Instagram στις 30 Ιουλίου.

*Με πληροφορίες από: Reuters