Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η σπάνια κατάθεση ψυχής από την Αλίκη Βουγιουκλάκη – «Είμαι ένα τραγικό πρόσωπο, θα μείνω μόνη στη ζωή»

Η σπάνια κατάθεση ψυχής από την Αλίκη Βουγιουκλάκη – «Είμαι ένα τραγικό πρόσωπο, θα μείνω μόνη στη ζωή»

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε μιλήσει για τη ζωή της, την κατάληξή της αλλά και τον ρόλο της Βασίλισσας Αμαλίας που ενσάρκωνε εκείνη την εποχή. Το σπάνιο ντοκουμέντο από το αρχείο της ΕΡΤ.

Ένα σπάνιο ντοκουμέντο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη προβλήθηκε από το αρχείο της ΕΡΤ με αφορμή τα 28 χρόνια από τον θάνατό της, με την ηθοποιό να προχωρά σε μια σπάνια κατάθεση ψυχής το 1976.

Η αείμνηστη ηθοποιός Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή, Παρασκήνιο, και είχε μιλήσει για τη ζωή της, την κατάληξή της αλλά και τον ρόλο της Βασίλισσας Αμαλίας που ενσάρκωνε εκείνη την εποχή.

«Είμαι ένα τραγικό πρόσωπο και το λέω με το χιούμορ που με διακρίνει. Αναλογίζομαι ποια μπορεί να είναι η πορεία μου και η κατάληξή μου. Άσχετα από αισιοδοξίες, από ελπίδες και προσμονές πρέπει να συνειδητοποιήσω ότι στη ζωή θα μείνω μόνη. Έτσι είναι το γραφτό μου ή εγώ έφτιαξα τη μοίρα μου, απομονώθηκα. Και εν πάσει περιπτώσει, δεν περιμένω καμία έκπληξη να μου επιφυλάξει πια η ζωή μου, δεν περιμένω από κανέναν τίποτα όπως και δεν περίμενα! Τώρα τι σας τα λέω όλα αυτά; Δεν έχω κανένα πάθος. Δεν πίνω, δεν παίζω χαρτιά, δεν ξενυχτάω, δεν χορεύω, δεν περνάω την ώρα μου με άσκοπες παρέες. Η επιτυχία είναι αμόκ, όλοι οι καλλιτέχνες το έχουν» σημείωνε χαρακτηριστικά η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Θα μείνω αγκυροβολημένη στο λιμάνι του τίποτα»

«Δεν νομίζω πως το έχω μόνο εγώ, όλοι οι καλλιτέχνες το έχουν και εσείς το έχετε. Αν πείτε όχι, θα λέτε ψέματα, εγώ είμαι αληθινή. Ενώ εγώ είμαι ειλικρινής και για αυτό είμαι επιτυχημένη. Δεν έχω τις ψευτοσεμνοτυφίες και ψευτοσοβαρότητες. Είμαι ένας φιλόσοφος στη ζωή, είμαι ένα καράβι με άγκυρες πολλές. Λυπάμαι που δεν είμαι μια ψαρόβαρκα να φεύγω, ένας γλάρος για να πετάξω. Λυπάμαι γιατί κάθε τόσο κάθε επιτυχία είναι και μια άγκυρα και στο τέλος θα μείνω αγκυροβολημένη στο λιμάνι της δουλειάς, της επιτυχίας, του καθήκοντος, της ευθύνης, στο λιμάνι του τίποτα», συμπλήρωνε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Μπορώ να πω ότι ψυχολογικά δεν μου ταιριάζει ο ρόλος. Παίζω μια μισητή γυναίκα ενώ εγώ από φύση μου εκπέμπω συμπάθεια. Έτσι, καταβάλω μια προσπάθεια για να ερμηνεύσω την Αμαλία. Κάθισα και διάβασα τους βιογράφους της και στέκομαι στη γυναικεία πλευρά, βρίσκω δικαιολογίες, κι έτσι αρπάζομαι από τις δύσκολες πλευρές της, να τα κάνω πιο συμπαθητικά και να τα φέρνω στα μέτρα μου. Ήταν τόσο ταλαιπωρημένη γυναίκα, είχε έναν ηλίθιο σύζυγο και δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδιά. Την αποκαλούσαν ύαινα!» είχε επισημάνει η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Sports in

Βιονικός Γουόκαπ: Οι ασύλληπτες επιδόσεις με Εθνική και Ολυμπιακό (vids)

Ο Τόμας Γουόκαπ και το απίστευτο που συμβαίνει την τελευταία διετία...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024